Voubs is for sale. Contact us!

Относно гласуване

 

Вече знаем, че VOUBS предлага страхотни решения за организиране на конкурс. Едно от важните преимущества да създадете конкурс на платформата е достоверният, защитен, неманиполируем, безусловен и кристален вот, на който разчитат конкурси от световна класа.

 

Каква е рецептата за сигурния вот в конкурсите, организирани на VOUBS?

 

Оценката кой да бъде победител в конкурс е сбор от три типа гласуване:

-          Жури вот;

-          Публичен вот;

-          Допълнителен WINGS вот. 

 

Всеки конкурс има своята уникална система за изчисляване, избрана от създателя му. В конкурсната страница в правилата е посочено дали победителят ще бъде излъчен на базата на жури вот, на публичен + допълнителен или на базата на трите типа. Тежестта на видовете гласове за конкурса също е определена.

 

Какво представляват различните типове вот?

 

Предварително определено жури, съставено от компетентни в областта на конкурса лица на брой от 1 до 10 оценяват участващите медии. Те дават своя вот от 1 до 10 за всяко участие в конкурса. Ако някой от журито не е гласувал за дадена медия, то се счита, че я оценява с 0 точки. Сборът от точките от всеки един жури член дава крайният резултат на жури гласуването. Както вече споменахме, възможно е да няма жури гласуване за даден конкурс. Тогава приложимите правила за жури вот не се вземат под внимание, само публичният и допълнителният вот определят победителя в подобен случай.

 

Публичният вот е сума от три елемента, представителни за поведението на публиката относно всяка медия:

-          Рейтинга, който потребителите дават за медията – от 1т. до 10т. Точките се изчисляват средноаритметично;

-          Брой гласове – колко потребители са гласували за медията, тъй като не е задължително да се гласува за всички останали участия. Потребителите ни избират сами за кои медии да гласуват и за кои не;

-          Броя посещения – колко пъти е отворена страницата на медията.

Всъщност процентното съотношение и разпределение на трите елемента за излъчване на избраник на публиката е търговска тайна, за да могат да се избегнат злоупотреби с публичния вот.

 

Ако има опция за публичен вот, то задължително има и допълнителен WINGS вот, който представлява гласуване чрез плащане с валутата на платформата VOUBS. Един WINGS е равен на 1 глас. Участието с натрупани най-много WINGS в края на конкурса ще получи максималния % отделен за допълнителния вот в конкурса. Всички останали ще получат по-малък % като съотношение към лидера в конкурса.

Не бъди изненадан, ако публично и допълнително гласуване не са възможни – това означава, че организаторът желае само и единствено оценката на участията да бъде направена от компетентното назначено жури.

 

Как да гласувам?

 

Ето и най-горещият въпрос относно гласуване, който вероятно си задаваш. Отговорът е кратък: много е лесно!

 

Първо се регистрирай на сайта ни с профил.

После влез на конкурса, в който искаш да изразиш мнение и натисни синята плочка „Гласувай“

 


След това избери рейтинга, който искаш да дадеш за медията от 1 до 10.

 

А ако си решил да гласуваш с допълнителен WINGS вот за дадена медия, кликни на бутона „Гласувай“, който се намира в кутийката със символа на онлайн валутата ни WINGS.

 

Остава да избереш с колко и да потвърдиш, че искаш да гласуваш с WINGS.

 

Резултатът на всяко участие се показва на страницата му, но ако организаторът е преценил, то може да се визуализра чак в края на конкурса.

 

Сега вече си готов да започнеш да разсъждаваш кой е твоят фаворит – гласът ти има значение!