Най-добра фотография на България

  • 23 октомври 2018
  • 677 0 0

 Скъпи Воубстъри, 

Един от любимите ни конкурси за 2018 приключи. И можем спокойно да възкликнем “Какъв край!”. 175 снимки бяха регистрирани за участие, коя от коя по-хубави, така че беше страшно трудно за публиката и журито да определи победители. 

Хайде вече да се потопим в красотата на родната страна на екипа на VOUBS и да разгледаме десетте топ снимки на България за 2018:

10. “Бузлуджа”’ от Драгомир Тетереков

 

Намираща се в Централен Балкан, построена през 1981г., Бузлуджа е исторически паметник, символ на комунистическия режим в страната.

Трябва да ви предупредим, че в момента влизането в Бузлуджа е забранено, но  все пак препоръчваме да отидете до там, тъй като това е хълмът на последната битка на Хаджи Димитър. Неговата чета от 30 юнаци се е изправила срещу 700 човека от Османската армия през 1868.

9. “В полите на Балкана” от Станимир Станев

 

Балканите са планинска верига, минаваща по средата на страната ни и позволяваща на всеки, живеещ в България, да се наслади на красотата й до максимум 3 часа път с кола. Уверете се сами защо си заслужава да си там! 

8. “Камъни, сняг и мъгла” от Александр Плексанов

 

Ето и печеливша снимка, регистрирана от участник от Русия. О, колко сме горди, че страната ни печели възхищението на чужденците! 

7.  “Св. Александър Невски” от Драгомир Тетереков

 

Разположена в сърцето на София, катедралата е втората по големина на Балканския полуостров. Тя е патриаршеската катедрала на България.

6. “Село Лакатник от високо” от Марио Шуманов

 

Птичи поглед на красиво балканско село, намиращо се в западната част на страната ни. 

5. “Диви коне в Рила” от Галина Димитрова

Най-високата планина на България крия красотите си, които са многобройни. Билки, цветя, седемте рилски езера, чуден манастир. Това е - отивам там при възможността за следващото пътуване.  

4. “Целувка от небето” от Кристина Кънчева

 

Криси наистина е уловила моментът - тя е направила уникална снимка по време на полет. Добра работа, браво за смелостта да се извисиш и за бързината да снимаш в точния момент!

3. “Връх Вихрен” от Пламен Куденко

Фотографът ни обяснява: “Вѝхрен е най-високият връх на Пирин. Със своите 2914 метра Вихрен е втори по височина в България след Мусала в Рила и трети на Балканския полуостров след Митикас в Олимп.”

2.”Изследовател” от Валери Карагеоргиев

 

Валери е перфектното определение за думата изследовател. Отишъл в тъмно скрито кътче в планината, търсейки невероятния кадър. И го е намерил!

1.”Нощна приказка” от Валери Карагеоргиев

… И да се грабне едно място в почетната стълбичка не беше достатъчно. Валери е победителят в тазгодишното издание на Снимка на България. Той признава, че той е прекарал “2 часа снимайки тази снимка и още повече, обработвайки я.”

 

Все още няма коментари. Коментирай!

Открийте още Конкурси
Абонирай се за нашия бюлетин
Области на интереси