Кои способности ни правят хора? Истински хора.

  • 26 октомври 2018
  • 843 0 0

След като 101 снимки попаднаха в битката за топ местата в конкурса Снимка на хора за 2018, най-накрая имаме 10, които ще бъдат наградени, благодарение на вашето мнение, мили Воубстъри, и оценката на професионалното жури.

Невероятното в снимките на хората е, че те винаги се опитват да ни покажат черта на човечеството. Ето дузина качества и умения, които виждаме в наградените снимки:

 

1. Най-човешката черта е управляващата сила на света: способността за любов.

Нима не е обичта тази, която ни крепи да изкараме тежкия ден. 

Какво е рицарят без неговата дама?! Битките биха ли имали значение, ако не са в името на любимата?

Сякаш любовта кара света да продължава да се върти. Само онези, които не са били достатъчно щедри, за да потърсят “техния” човек и да отворят сърцата си, са бедни. Да се напусне на зоната на комфорта, да се стане от широката пейка и да се заеме по-тясно място, повярвайте ми, заслужава си! Независимо колко си пречупен, има топлинка в този свят!

 

10-то място: “Любов” от Реза Исапоур - награда от 10 WINGS

 

 

2. Способността да преодоляваме тъмната си страна.

Всички имаме своите сенки. Нищо не е само добро или лошо, черно или бяло. Важното е да намерим пътечката, да намерим добрият път да живеем в мир със сенките си. Макар да се изправим срещу тях да не е лесно, наше задължение е, за да се насладим на слънчевия ден. Дайте най-доброто от себе си и се преборете с най-големия си враг - самите себе си!

 

9-то място: ”Сенки” от Мафижур Рахман - награда от 10 WINGS

 

 

3. Хората са най-висшите същества в света. Намерили сме начин да опитомяваме животните, благодарение на нашата логика и сила. Да, ние трябва да уважаваме другите живи същества, но не бива да забравяме кои сме. Защото не сме създадени да сме само и единствено състрадателни. На нас ни е предопределено да сме лидери. А лидерите трябва да правят тежки стъпки напред. 

 

8-мо място: “Силно напред към финала” от Пранаб Басак - награда от 10 WINGS

 

 

4. Красотата на човек си проличава в погледа. Казват, определянето дали някой е красив, е субективно. Според нас то си личи от начина, по който хората поглеждат другия, проличава си в огледалото на душите им.

7-мо място: “Погледът на Карън” от Хасе Хамид - награда от 10 WINGS

 

 

5. Игривостта на хората, способността да се забавляват от малки неща и да се смеят от все сърце, наслаждаването на малките моменти е нещото, което изпълва живота.

Но най-важни са приятелите, които решават да останат до нас въпреки дъжда. Те биха задържали усмивката на лицата ни, въпреки лошото време. Така че нека да се наслаждаваме на способността си да имаме приятели и да оценяваме онези, които решават да останат лоялни с нас.

  

6-то място: “Игра с дъжда” от Фрои Ривера - награда от 10 WINGS

 

 

6. Българска народна приказка разказва историята за три млади жени, които са спорили чии са най-хубавите ръце - дали на тази с най-големите пръстени, дали на другата с най-голямата гривна или на третата с най-нежната кожа. Попитали една старица. А възрастната жена им посочила трудещите се на нивата и им казала, че техните ръце са най-красиви. 

Усилената работа е човешката черта, която показва кои са мързеливците и кои са готови да се борят за по-добър живот. 

 

5-то място: “Работник на поле за сол” от Чий Коенг Лим - награда от 10 WINGS

 

 

7. Човечеството е намерило по-лесен вариант за оцеляване. Нарича се бизнес, колкото и да не ви се вярва. Защото да се произвежда всичко необходимо от един човек, дори и само за собствени потребности, не е възможно. Така, че с развитието на цивилизацията, бизнесът е заявил своите позиции.

 

4-то място: “Плаващ пазар” от Чий Коенг Лим - награда от 10 WINGS

 

 

8. Хора живеят по държави, в общности, племена, т.н. Всяко общество е човешката способност за взаимопомощ.

 

3-то място: “Работници на поле за сол” от Чий Коенг Лим - награда от 10 WINGS

 

 

9. Въображението прави света ни по-красив. Мечтите са невероятна подправка в ежедневието, не смятате ли? Мечтател е красиво нещо да си! Горе главата и преследвайте мечтите си, дори и другите да ги наричат детински! 

Друго човешко качество, видно на тази снимка: способността да се грижим. А грижата към братята ни и сестрите ни е най-добрата, която можем да предложим, макар и да не сме задължени. Нека не забравяме, че кръвта вода не става!

 

2-ро място: “Истории преди лягане” от Фрои Ривера - награда от 10 WINGS

 

 

10.  И ето я изконната способност на хората да вярват. Вяра в доброто, вяра, че по-добри времена ще настанат, че предстои избавление, че нашите роднини ще са добре, че мечтите ни ще се сбъднат, че има любов за нас.

 

1-во място: “Молитва в джамията” от Азим Кхан Рууни - награда от 100 евро

 

Все още няма коментари. Коментирай!

Открийте още Конкурси
Абонирай се за нашия бюлетин
Области на интереси