Защо нямате нужда от букет от 100 рози? 10 снимки-причини, дадени от цветята

  • 10 декември 2018
  • 724 0 0

Зима е. Добре, все още не е астрономическата, но е времето в годината, когато наистина си припомняме уюта на дома. А домът не е луксозна къща, а чувството, когато си при любимите ти.

 

Освен това е и сезонът на подаръците. Огромното търсене на “какво да купя за Коледа?” А съвсем скоро след това идва и следващият празник, драмата за подаръците за Св. Валентин.

 

Ние, блогърите на VOUBS, тъкмо получихме невероятните новини за супер резултатите от конкурса ни “Снимка на цветя 2018” - 442 страхотни снимки. Благодарим на всички фотографи, регистрирали своя творба!

 

Решихме да си представим какво би било интервю с ТОП 10 цветята. Дали имат наистина кралица сред тях? Наистина ли червените рози са най-красивите?

 

10. “Ирис’’, фотограф Кристина Николова

 


Нося името на древногръцката богиня на дъгата. Всъщност името ми означава “дъга”. Забележете колко красиво комбинирам лилаво и жълто. Можете да ме срещнете в Европа, Азия, дори Северна Америка. Хора, които ме отглеждат, се събират често във Флоренция, Италия за състезание, опитвайки се да разберат кой притежава най-красивите представители на семейството ми. А това не е лесна задача.

Очаквам ви по скали, тревисти хълмове и полупустинни местности, за да се насладите на нетрадиционната ми красота.

9 “Пролетна нежност”, фотограф Костадинка Йорданова

 


Аз съм от семейството на лотусите. Хората понякога ме наричат “птичи крак”, заради вида на стъблото. Англичаните дори ме наричат “цветето яйца с бекон”, заради цветовете ми. А всъщност наистина съм важен относно храна - много насекоми пият нектар от мен.

И не забравяйте: аз нося нежността със себе си.

8.  “Бране на водни лилии”, фотограф Азим Кхан Рууни

 


Вече знаете легендата за принцесата преобразена в лилия, благодарение на статията за TOP 10 снимки октомври, която VOUBS публикува за Вас. Онова, което най-вероятно не знаете, е, че съм националното цвете на Бангладеш, когато съм бяла. А синя - цветето на Шри Ланка. Също можете да ме видите на кралския герб на Дания.

Толкова много признания, а вие не сте си направили труда да отидете до езерото, близко до Вас, за да се насладите на красотата ми. Ах, би било срамота!

7. ‘“Огнено цвете” от Ал Амин

 

Аз разцъфвам на кадамба - вид вечнозелено иглолистно дърво, което достига до 45m. То е било смятано за свято дърво в Индия по време на управлението на династия “Кадамба”. Можете  да ме откриете само в Южна Азия. Специално цвете сън с оранжев цвят и екзотично благоухание. Пожелавам на всички ви да дойдете в регионите, където вирея, за да се насладите на красотата тук!

6.”Сутрешно разцъфване” от Викант Пураник

 

Аз съм хризантемата, обитавам Азия и Североизточна и Източна Европа. Произлизам от Източна Азия. Отглеждането ми е започнало преди много години в Япония - около 8-ми век. Раста в много цветове. Но трябва да знаете, че една от най-добрите ми черти е, че се грижа за хората. Доказано е, че намалявам замърсяването на въздуха на закритите помещения. А това е истинска грижа!

5 ‘MELASTOMA CANDIDUM’ от Нгок Анх Бач

 

 

Обитавам Югоизточна Азия - от Индия до Япония. Също можете да ме срещнете в Австралия и на Тихоокеанските острови.

Разгледайте венчелистчетата ми - уникални са, нали!?

4.”Пейзаж”, фотограф Пламен Иванов


Аз съм полският мак. Разцъфвам май месец и при топло време в някой региони продължавам чак до октомври. Едно стъбло задържа само по едно цвете.

Да ви споделя, че съм известен: има популярен руски балет на моето име. В Мексико рекламните кампании на бира Corona са имали мои снимки няколко десетилетия подред. Бях на македонските банкноти. В Древен Египет бях известен като болкоуспокоително.

А и много момичета от англоговорящите страни носят името ми. Дори анимационната героиня в “Тролчетата”.

3.  “Чупливост”, фотограф Паскал Кадиьо

Аз съм розовата роза. Аз съм нежност. Аз съм невинност. Аз съм символ на елегантност. Аз съм знак на признателност. Аз съм усмивката на момичето, на чиято възглавница ме остави в ранни утрини дори преди тя да отвори очи.

 

2. “Прегърни ме”, фотограф Константинос Лагос

 

 

На снимката съм другат на мака. Аз съм пшеницата, а хората правят тестени изделия, благодарение на мен. Често красотата ми е пренебрегвана. Но какво по-красиво от помагане на хората да се справят с глада и да оцеляват толкова много години?

1.“Магия”, фотограф Пламен Иванов


Аз съм минзухарът. Извам от Турция, Кавказ и Иран. Аз съм магия на природата, тъй като съм едно от първите цветя през пролетта. Магия на природата и ориенталски нотки на едно място.  

 

------------------------------------

 

И така, в крайна сметка изглежда, че няма нужда да купувате комерсиалния букет от 100 червени рози. Може би е по-добре да отидете с човека, за когото е подаръка, някъде сред природата или да направите малък жест. Има цветя по планинските склонове с гледки спиращи дъха, има уникални символи на ежедневна грижа, има и мистични цветя като че ли от приказките. Не е важен размерът на подаръка - брои се нежността, с която го подарявате.

 

Ако човекът, на когото подарявате 100 червени рози, не може да оцени една малка роза - имате ли нужда от този човек в живота си?

 

Ако човекът, който ви подарява 100 червени рози на празник, не се е сетил да сподели с вас други красиви неща - имате ли нужда от този човек в живота си?

 

Все още няма коментари. Коментирай!

Открийте още Конкурси
Абонирай се за нашия бюлетин
Области на интереси