ТОП 10 ноемврийски снимки: пеликани, Банкок, мечти и нежност

  • 13 декември 2018
  • 597 0 0

Да видим какво се случи миналия месец - кой бяха основните моменти в конкурса ни за единадесетия месец на 2018. Може би сме видели красиви момичета? Или сме намерили начин да отидем на разходка с лодка? Били сме в Гърция? Или сме продължили да вярваме, че някоя наша мечта ще стане реалност?

 

10. “Анна”, фотограф Нуник Вардересян


Десетото място на конкурс на миналия месец отива за фотографа на 13-годишната Анна. Какво уникално чаровно лице!

 

9. “Плаващи мечти”, фотограф Константинос Лагос


Живописната снимка по-горе е била направена в Гърция - виждате язовир Пластирас.  Изкуствено създаден и намиращ се в централна Гърция, язовирът е официално обявен за завършен през далечната 1960-та. Позволете на мечтите си да отидат там и да поплават с лодка!

 

8. “Метеора”, фотограф Константинос Лагос

 

 

Още едно гръцко съкровище! Скалното образувание Метеора е част от списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО, тъй като пази вторият по големина православен манастирски комплекс. В него са включени 9 манастира, 7 от които действащи, а 6 отворени за посетители.

7. “Пеликан” от Мамон Кхан


Да предположим, че ноември е месецът на пеликаните. Поне в някои региони на света е.  Интересен факт е, че най-старата вкаменелост от пеликан е била открита на територията на днешна Франция и датира от 30 милиона години.

6. “Живот в Банкок” от Липи Ахмад


Да погледнем какъв е живота в далечния Банкок, столицата на Тайланд. Усещането там е като че ли си на средата на бурно развиващите се транспорт и здравеопазване, но си заобиколен не само от индустрия и модернизиране, а навсякъде и с изкуство и мода. Звучи вълнуващо, нали?

5. “Цветовете на есента” от Здравка Димитрова


Пейзажът на езерото Новаково е красиво представяне на всички цветове, които есента води със себе си. Новаково е в близост до Варна. Изглежда като хубаво място да посетим, не смятате ли?

 

4. “Мека нежност” от Костадин Йорданов


Пожелайте си нещо! Поемете дъх! И се опитайте да издухате наведнъж всички пухчета, приличащи на памук, за да прошепнат вашето желание на Майката Природа.

3. “Лодки и живот” от Азим Кхан Рууни


Снимката представлява преминаващия живот и различните посоки, които може да поеме само за кратко разстояние, точно както лодките на реката. Благодарим ти, Азим, за тази невероятна снимка от птичи поглед!

2. “Пеперуда” от Нироб Ахмед


Следващият “Удостоен” е снимка на пеперуда, хранеща се от лилаво цвете. Толкова близка снимка на толкова малко създание, което лети бързо. Добра работа!

1.’Позиране пред обектива’ by Kristina Nikolova

 

 

И ето го и победителят - снимка на жаба. Не, не знаем дали тази се превръща в принц, но определено се превръща в модел, предвид колко добре е позирала.

 

-------------

 

Поздравления за победителите в ТОП 10 ноември месец. Не забравяйте, че в момента последният за тази година конкурс е отворен за регистрации на участия. Може би точно вие ще сте част от подобна статия след един месец?

Все още няма коментари. Коментирай!

Открийте още Конкурси
Абонирай се за нашия бюлетин
Области на интереси