6 начина с които да намерите вдъхновение за да снимате

  • 05 юни 2019
  • 302 0 0

Всеки един фотограф е “закъсвал” в даден момент. Когато се отнася до изкуство, не можете да очаквате да сте както счетоводителите например, които имат математическо последователно мислене. Те просто знаят формулата и продължават да работят. Щастливци, нали?! Фотограф всъщност означава човек на изкуството, независимо дали е любител или професионалист. Не можете да очаквате да можете да сте способни да творите по задължение.

 

Затова, в помощ на търсенето на вашата “муза” по време на мързеливите горещи дни, подготвихме списък с неща, които могат да ви помогнат да се мотивирате и вдъхновите да творите.  Ето и нашите идеи:

 

  1. Отидете някъде - промяна на мястото винаги помага. Виждате нещо ново. А и не е само фактът, че физически отивате някъде, а и вашият ум е надалеч от делничните проблеми. Пътуването разгръща сетивата ви и ви зарежда с енергията от новото място. И най-вероятно ще бъдете в ситуация, в която не сте очаквали, което ще провокира вашата креативност. Препоръчваме ви пътуването ви да бъде до зелено и свежо място, тъй като човекът е свързан с природата, а тази връзка някак се губи измежду стените на апартаментите и работата в завод или офис. Няма значение дали ще използвате отпуската си или просто ще отидете някъде през уикенда - просто сменете мястото за малко и вижте колко позитивно ще ви за отрази.

 

  1. Направете нещо, което никога досега не сте - предизвикайте се сам себе си. Бихте ли?! Колко време мина от последния път, когато направихте нещо за първи път? Кога за последно вкусихте храна от непозната кухня? А може би дори можете да направите нещо още по-смело - например да отидете на рафтинг по буйна река? Излизането от зоната ви на комфорта е мястото, където истинските изживявания започват и където започвате да се развивате по начини, по които дори не сте можели да си мечтаете. Така че разчупете собствената си черупка и позволете на душата ви да е свободна. Тогава ще можете да се насладите на своята креативност!

 

  1. Проведете дълъг разговор с близък човек - това винаги помага. Истински човешки топъл диалог оттърсва. В ежедневието говорим, но колко често сме чути?! Човек, който е близък до сърцето ни - приятел от детство или половинката ни е този, който може да ни вдъхнови. За жалост забързаният ни живот рядко позволява такива диалози.

 

  1. Срещнете се с нови хора - да, излезте, запознайте се с нови хора на различни от вашите години, от различна националност, социална среда. Просто някой, който е преминал през много и е научил уроци, за които не сте знаели до момента. Но онова, което е важно е да престанете да отбягвате разговорите. Не отдавна всеки е поздравявал съседите си. Правите ли го? В диалог с някой можете да научите много неща и да се мотивирате да вземете камерата си  и да покажете на света.

 

  1. Прочетете книга - безотказният извор на вдъхновение. Книга. Врата към цял друг свят. Трудно се намира достатъчно време за прочитане на цяла книга в свят като нашия, където трябва всичко да правим. Но едно добро четиво ще ви накара да се почувствате като някой от главните герои. Това означава, че ще почувствате силите на друг човек. Какво по-вдъхновяващо?

 

  1. Поиграйте с дете - откриването на света е толкова вълнуващо! Дете, което за първи път е заведено на море най-често се смее с цяла сила и да скача в малките вълнички. А вие бихте ли забелязали малките вълнички? Прекарайте известно време с племенника/ племенничката си и погледнете на света през чистие детски очи. Това означава вдъхновение!

 

Надяваме се, че сега вече знаете къде се крие вашата муза и че ще видим новите ви страхотни снимки в наши настоящи и бъдещи конкурси!

Все още няма коментари. Коментирай!

Открийте още Конкурси
Абонирай се за нашия бюлетин
Области на интереси