5 Безплатни Алтернативи на Photoshop

  • 21 март 2017
  • 1284 0 0

Когато стане дума за обработка на снимки и изображения, милиони души по света биха се доверили на Photoshop, без да се поколебаят и за секунда. Програмата разполага със стотици инструменти и ефекти, които могат да превърнат обикновената снимка в истинско произведение на изкуството, като единствените ограничения пред Вас са Вашето въображение и месечната такса на софтуера.

Да, легалната версия на Photoshop е платена, но днес ще Ви дадем 5 безплатни алтернативи, с които също можете да създадете също толкова зашеметяващи изображения и монтажи.

Да започваме!

GIMP

GIMP е може би вторият най-популярен софтуер след Photoshop, но за сметка на това е безплатен. Програмата съдържа инструменти и ефекти, сходни с тези на Photoshop, и  Ви позволява да извършвате сложни задачи като: филтриране, обединяване на няколко изображения, работа в слоеве и много други! GIMP е съвместима с Windows, OS X и Linux, и можете да я изтеглите директно от сайта на производителя.

Paint.NET

Paint.NET не е толкова мощна колкото GIMP, но в същото време Ви дава малко повече възможности от познатия на всички Paint (досетили сте се от името). Софтуерът е лесен за използване и в сравнение с Photoshop не разполага с десетки възможности, но все пак можете да работите в слоеве и да използвате различни инструменти, за да създадете нещо невероятно!

Adobe Photoshop Express

Adobe Photoshop Express е обикновен редактор на снимки, който съдържа всички основни инструменти за обработка на изображения. С него можете да обръщате, изрязвате, изправяте, завъртате; да настройвате цветове и наситеност, както и да добавяте ефекти, с които изображенията ще изглеждат по-артистични и забележими. Можете да инсталирате Adobe Photoshop Express дори на своите смартфон или таблет, като така винаги ще имате редактор на снимки под ръка.

Pixlr

Pixlr е онлайн платформа за редакция на изображения, така че не се налага да я инсталирате на своя компютър. Можете да работите от всяко устройство, стига да имате интернет връзка. Софтуерът Ви позволява да работите в слоеве, да преобразувате обекти, да заменяте цветове и да добавяте ефекти към Вашите изображения. Подобно на GIMP,  можете да инсталирате приложението на Pixlr на своя телефон и да обработвате снимки докато се пътувате в метрото или докато сте се настанили удобно в леглото.

Sumo Paint

Sumo Paint е друга онлайн платформа за обработка на снимки, която има безплатна и платена версия. Безплатната версия Ви дава достъп до основни инструменти и ефекти, които са идеални за довършване на снимки. Платената версия е 4$/месец и Ви позволява да инсталирате Sumo Paint на своя компютър, както и да използвате пълния потенциал на програмата.

Знаете за конкурса за фотомонтаж във VOUBS, нали? Темата е „Приказният замък” и това, което се изисква от Вас, е да направите креативен и забележителен фотомонтаж. Наградата за победителя е 700 евро! 

Вижте повече тук: https://goo.gl/0TZbeQ

 

Все още няма коментари. Коментирай!

Открийте още Конкурси
Абонирай се за нашия бюлетин
Области на интереси