Най-добрата камера за начинаещи

  • 28 август 2017
  • 1510 0 1

Решили сте, че снимките които правите с телефона си, вече не ви удоволетворяват или сте взели решение да започнете да изграждате кариера във фотографията или просто сте намерили неустоим онлайн конкурс и искате да участвате в него (като този например) - какъвто и да е случая, ще трябва да си изберете фотоапарат. Затова ще имате нужда от някои основни съвети, преди да инвестирате парите си в нещо, което не сте сигурни, че ще използвате.

1.   Цена

Ако сте начинаещ във фотографията, няма да имате нужда от нещо скъпо. Имайте предвид, че заедно с основната техника - фотоапарата, ще трябва да се вложи допълнителна сума пари за други допълнителни неща като чанти, филтри, почистващи препарати или дори статив. Може да ги смятате за ненужни, но доверете ни се - по-добре е да защитите и поддържате новата си придобивка, за да може да я използвате по дълго време.

2.   Мегапиксели

Колкото повече мегапиксели, толкова повече информация ще съдържа снимката, но не надценявайте значението им: 16-мегапиксела е повече от достатъчно за начинаещи. Ще Ви отнеме известно време, да научите как да обработвате снимките си с подходящия софтуер, така че в началото дори няма да Ви трябват толкова много заредени с информация изображения.

3.   Кадри в секунда

Кадрите в секунда се отнасят към скоростта, с която са били направени снимките. Това измерване е важно, ако искате да заснемете движещи се обекти, като диви животни, спортни събития или деца.

4.   Флип екран

Въпреки че не е необходимост, ако планирате да използвате камерата си за Влогинг (Vlogging) или правене на видеоклипове, важно е да можете да видите веднага това което заснемате.

5.   DSCL vs. Безогледални (Mirrorless) фотоапарати

Следващото което трябва да решите, е какъв тип камера (фотоапарат) да изберете. Предполагаме, че търсите цифрово устройство, което да ограничи търсенето до нещо, което е подходящо за начинаещи. По-долу можете да видите нашите плюсове и минуси за две от най-популярните в днешно време:

Характеристика

DSCL

+/-

Безогледални

+/-

Цена

Ниска, но само без аксесоари

+

По висока

-

Размер/Weight

По-голям и по-тежък

-

По-малък и по-лек

+

Скорост на автофокуса

Една и съща

Една и съща

предварителен преглед

Оптичен визьор - по-добър при условия на слаба осветеност

+

Електронен визьор, работи зле на слаба светлина

-

Живот на батерията

По-дълъг живот, ако работи без използване на LCD дисплея; В противен случай - подобен

+

По-кратък от DSCL, ако не се използва LCD дисплей; В противен случай - подобен

-

Качество на изображението

Едно и също

Едно и също

Издръжливост

Една и съща, зависи от модела.

Една и съща, зависи от модела. И двата модела са удароустойчиви, водоустойчиви, устойчиви на пръски и т.н.

В заключение

Ако се нуждаете от нещо по-леко, което да можете да вземете навсякъде с Вас и да е по-подходящо за спонтанно снимане, улична фотография или правене на видео - безогледален фотоапарат (Mirrorless) е по-добрия избор. Ако имате нужда от нещо за по-сериозна работа, като художествени или модни проекти и нямате нищо против да носите по тежко оборудване с Вас - изберете DSLR. И не забравяйте, че във фотографията светлината е всичко, просто имайте търпение и практика! VOUBS е специален софтуер за онлайн конкурси, където можете да намерите много вълнуващи възможности където да изпробвате вашите умения, започнете тук сега: https://www.voubs.com/category/photography

Все още няма коментари. Коментирай!

Открийте още Конкурси
Абонирай се за нашия бюлетин
Области на интереси