Страхотни фотографи, които го направиха

  • 31 август 2017
  • 1371 0 0

Международният конкурс за фотография VIPA 2017 започва днес и искаме да Ви представим печелившите фотографи от предходната година. Почти 600 професионалисти и аматьори от цял свят се включиха във VIPA 2016 и спечелиха не само награди, но и слава, признание и възможност тяхната работа да бъде оценена от много хора.

Генчо Петков спечели специалната награда Фотограф на годината и бе удостоен в 3 от 6-те категории (Архитектура - 5-то място, Репортаж - 4-то място, и в категория Храна - 2-ро място). Той получи награда Златен VOUBS и чек от 5000 евро! Генчо Петков е професор по дигитална фотография във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий", член на Световната федерация по фотографско изкуство и съосновател на Асоциацията на рекламните фотографи в България. Негови творби са представени в повече от 20 страни по света.

 

Запознайте се с другите победители от 6-те категории, както следва:

СНИМКИ ОТ БЪЛГАРИЯ

Веселин Атанасов (България) спечели първото място в категория Снимки от България с фотография на фара край Ахтопол при изгрев слънце.

 

Второто място в същата категория спечели Ивайло Маджаров (България) за снимката си Резерват "Червената стена" в Родопите.

Милан Любисавлевич (Сърбия) спечели третото място с познатия вече Ахтополски фар. Милан е редактор в агенцията за стокова фотография Dreamstime.com.

Снимката на потопената църква "Св. Иван Рилски" в село Запалня спечели на Руслан Асанов, 4-то място в категорията.

Красимир Матаров е направил неговата снимка на Българските лавандулови полета след дълъг път в търсене на точното място. Неговата отдаденост бе възнаградена, тъй като повече от 100 души гласуваха за неговата творба.

МОДА

Победителят на 1-во място в категория Мода, Мартин Кръстинек, е квалифициран европейски фотограф, член на Федерацията на европейските професионални фотографи (FEP), председател на Асоциацията на професионалните фотографи в Словакия и работи в различни области като политика, мода и шоубизнес. Той е спечелил над 120 международни награди и почетни грамоти през последните две години. Той спечели и 5-о място в категория "Хора".

 

Рашад Мехдиев (Азербайджан) спечели второ място със своята снимка на сватбена рокля и червена кола.

Максим Соловиев - носител на третото място, той е публикуван в списания в страни от 3 континента (Великобритания, САЩ, Сингапур, Германия, Русия) и освен това, негови творби са част от изложбата на VIPA 2016.

Гилбърт Чонг Минг Джин (Малайзия), който спечели 4-то място в категорията, олицетворява символиката на червения цвят в източните култури с красивата си картина, повлияна от китайските му корени.

Илона Балитская (Русия) спечели 5-то място в категорията. Тя е професионален фотограф, с опит в модни и художествени проекти, но също и като продуцент и художествен ръководител. Нейното преследване на уникалност и смачкване за фантазия я кара да проучи гръцката митология, която й спечели награда във VIPA 2016.

АРХИТЕКТУРА

Сара Калдуел (Нова Зеландия) - победителката в тази категория, е била пилот в авиокомпания, страстен скиор и тенисист, тя се е възползвала от възможността която и е дала нейната работа, да пътува по света и да прави снимки на различни места. Фотографията й на зала "Хинце" в Природонаучния музей в Лондон улавя рядък момент, когато там не присъстват хора. 

 

Адриан Йоан Кулеа (Румъния) спечели второ място в категорията с Голямото спираловидно стълбище във Ватиканския музеи, проектирано от Джузепе Мом през 1932 г. 

Сергей Логвенко (Русия) спечели 3-то място с архитуктурна фотография от Дюселдорф, направена по време на пътуването му до Германия.

Йен Син Уонг (Малайзия) бе награден за фотографията си на хиляди червени къщи, построени по склоновете на долината Сертар в планините между Тибет и Китай. Той също така спечели третото място в категория "Хора" със снимката на виетнамската жена, която прави риболовна мрежа.

РЕПОРТАЖ

Танвер Хасан Рохан (Бангладеш) е победител на 1-во място в Репортажна фотография със снимка на пожарникари, които гасят пламъците в Madhya Badda. Той е спечелил повече от 300 международни награди за фотография. Той, според собствените си думи "се наслаждава на опита, който предлага фотографията, която е да улови красивите и внушителни моменти на Земята". Той спечели и второ място в категория "Хора" с фотография на група деца, които се наслаждават на играта си.

 

K M Асад (Бангладеш) е документален фотограф и журналист. Заснел е последствията от циклона в Бангладеш през 2007 г. и е станал свидетел на мрачното житейско състояние на хората в провинцията. Неговата печеливша снимка е на бежанци от конфликта в Мианмар през 2012 г.

Фернандо Фамиани (Италия) е третият победител в тази категория за невероятната си фотография от изригването на вулкана Етна. Той също така печели 5-то място в категория "Храни". 

Прашанта Кумар Саха ни показва трагедията на жертвите на разрушена сграда в Сава. По време на инцидента почти 300 души са загубили живота си.

ХРАНА

Фотографът Михай Пенгиос (Румъния) спечели първото място в категория "Храни", играейки с естествената светлина и след това се наслаждавайки се на вкусните си модели. Той специализира в интериорна, продуктова, портретна и фотография на храна.

 

Използвайки техниката за рисуване със светлина, Марта Куантавале (Италия) създава триизмерен ефект на модерен натюр-морт, който я донесе третото място. 

Христо Христов (България) направи своята снимка като част от кампания, за да помогне на дете с церебрална парализа да върви отново. Част от наградата му е дарена на каузата.

ХОРА

Сандра Вентура (Португалия) е победителка в категория "Хора", с нейната фотография представяща самотата на третата възраст.

 

Татяна Тиханова (Русия) спечели 4-то място с емоционален портрет на малко момиче. 

След като преминахме през всички тези красиви изображения, не можем да не се замислим дали той или тя не могат да бъдат част от победителите и през тази година. Присъединете се към VIPA 2017, за да разберете колко далеч може да стигнете и имайте предвид примера на хората, с които току що се запознахте - те ще бъдат жури и ще оценяват снимките които ще ни изпратите. Късмет!

Все още няма коментари. Коментирай!

Открийте още Конкурси
Абонирай се за нашия бюлетин
Области на интереси