10-те най-успешни онлайн конкурси за фотография на VOUBS

  • 21 септември 2017
  • 1605 0 0

Фотографията е най-популярната конкурсна тема, която ние във VOUBS, някога сме изследвали! Изглежда, че хората наистина обичат да споделят със света гледната си точка и уникалния си начин да видят нещата. И резултатите са наистина невероятни.

Нека разберем заедно, кои са най-успешните конкурси за фотография.

1. Фотография с хора VIPA 2016

Напълно естествено е хората да се интересуват най-вече от други хора. Категория "Хора" в миналогодишният конкурс “VIPA 2016” събра 174 участници. Най-добрите 5 фотографии спечелиха невероятните 6000 евро. Първо място спечели Сандра Вентура от Португалия и нейната снимка "In the dark", изобразяваща самотата на третата възраст. Тя получи 2000 евро награда.

 

2. Репортажна фотография VIPA 2016

Този труден жанр събра по-малко участници, но снимките, които ни изпратиха без преувеличение, успяха да уловят духа на нашето време.

Първото място и 2000 евро спечели Md Tanveer Hassan Rohan от Бангладеш с фотографията на пожарникарите в Madhya Badda. Те си партнират с местните хора, за да спасят целия квартал от изпепеляване.

3. Архитектурна фотография VIPA 2016

Сградите биха могли да бъдат най-лесният или най-труден обект за заснемане. Славата може да бъде проклятие за оригиналността или композицията на снимката. Може би това е причината за по-малкия брой участници в тази категория, но все пак в нея имаше някои наистина зашеметяващи снимки. Печелившата снимка е направена в Природонаучния музей в Лондон. Тя е заснета от Сара Калдуел (Нова Зеландия) в късния следобяд, в края на работното време на музея, когато няма хора в сградата.

4. Атрактивни фотографии от България VIPA 2016

Макар малка на територия, България има какво да предложи на фотографите, защото е много богата на исторически и природни забележителности със зашеметяваща красота. Вече Ви показахме печелившата снимка на Ахтопол при изгрев слънце, наречена "Sentry", направена от Веселин Атанасов (България), затова решихме да добавим снимката на друг участник в конкурса. Картината на Бояна Бойчева от Белоградчишките скали, показваща величествения им профил, доминиращ в околностите на този малък северен български град.

5. Фотография на Храна VIPA 2016

Да ядеш или да снимаш - това е дилемата на фотографа, който стои пред съблазнителното изкуство под формата на храна. И като разгледаме снимките участващи в тази категория, го разбираме много добре. Тук Ви не представяме снимка на победителя, а на друг участник от Италия. Фернандо Фамиани ни показва вкусна извара от Сицилия, аражирана в идиличен фермерски стил.

6. Модна фотография VIPA 2016

Модата не е само бляскави списания и прожектори на модния подиум. Може да бъде и тази докосваща снимка на малка дъщеричка, опитваща обувките на мама. Кой знае - тя може да бъде следващата Коко Шанел! Флорин Мирча от Румъния е заснела този скъп момент. Това не е печелившата снимка, но е чудесен пример за творчество и вдъхновение.

7. Най-сладка бебешка снимка

Бебетата винаги са сладки, така че предизвикателството тук е да победите конкуренцията! Най-добрата снимка сред 742 участника е тази на спящият воин (The sleeping warrior), направена от MaRia Mc от ЕС. Тя е уловила рядък момент на умора, когато малкия викинг позира неподвижен за снимка.

8. Най-красиви пейзажни снимки

За нас е очевидно, че природата е най-великият вдъхновител! Конкурсът за Най-красиви пейзажни снимки събра 1232 участници. Победител е Мая Илиева от България и нейния обект е величествените склонове на Пирин планина, покрити със сняг в красив и слънчев ден.

9. Жълто и оранжево

Светът около нас вибрира с цветове. Фокусът в този конкурс бе жълто и оранжево - балансът между игриво жълто, страстно червено и оранжево. 382 участници взеха участие в него, но първото място спечели Даниел Кушак от Чехия и неговата колоритна творба.

 

10. Зимна приказка

Магията на зимата винаги е бяла, поради което снимките, направени през зимата, винаги са магически! Когато земята е покрита със сняг, дори познатата обстановка може да възприеме съвсем различна перспектива и има много възможности за уникални изображения.

Победител сред 400 участника е Надежда Райчева със своята фотография на зимна нощ в парка, наречена "Преди полунощ".

С началото на VIPA 2017 има толкова много активни конкурси на нашата уеб страница, че дори най-капризният фотограф може да избере подходяща тема, награда или предизвикателство за себе си. Не пропускайте възможността, която Ви предоставяме, участвайте и се запознайте с участници от цял свят!

Все още няма коментари. Коментирай!

Открийте още Конкурси
Абонирай се за нашия бюлетин
Области на интереси