24 конкурса по фотография, които ще определят новия "Фотограф на годината"

  • 06 октомври 2017
  • 1106 0 0

Всички шест категории на VIPA 2017 са отворени. 24-те конкурса ще определят кой ще бъде новия "Фотограф на годината". Той ще получи статуетка "Златен VOUBS" и 5000 евро в брой! Тук Ви предлагаме кратки описания на всички конкурси, за да Ви улесним при избора на участие.

Първа категория: Хора

Деца - Фотографията на деца е трудна задача, тъй като те обикновено не обичат да позират, особено когато имате нужда от това. Магията се случва, когато започнете да ги следвате. Може да уловите забавни лица, закачливи или трогателни моменти с неподправени и очарователни фотографии.

Портрети - В този фотографски жанр, изразът на лицето е преобладаващ. Намерението тук е да покажем образът, личността и дори настроението на човека. Поради тази причина във фотографията портретът не е моментна снимка, а композирано изображение на човек в неподвижна позиция. Портретът често показва човек, който гледа директно във фотографа.

Семейство - Прекарвайки времето с най-близките хора, винаги е смислено. Улавянето на един от онези моменти, когато сте напълно погълнати в общуване или споделяте нежност е много специално. Споделете с аудиторията ни най-незабравимите си моменти. 

Лайфстайл - Лайфстайл фотографията е история, разказана в снимки. Хората и значимите събития, които им се случват, са акцент в кадъра. Автентичните ситуации, които фотографът просто наблюдава и заснема с апарата си са най-ценните моменти, които трябва да бъдат представени.

Втора категория: Реклама

Мода - Блясъкът и славата обикновено се свързват с модата... и творчеството. Използвайте безкрайните ѝ възможности, за да стигнете до съвършенство.

Храна - Фотографията на храна, може да бъде неестествена или може да бъде израз на артистично въображение, подобно на натюрморт. Да направите разликата, зависи от вашия опит и въображение.

Продукт - Продуктът е един от основните компоненти в рекламата. Може да изглежда скучна тема, но нищо не е далеч от истината. Тук наистина може да докажете, колко креативни бихте могли да бъдете. Малък трик е винаги да снимате продукта на място.

Превозни средства - Това модерно чудо е привлекателен обект за мнозина. Типичните превозни средства включват вагони, велосипеди, моторни превозни средства (мотоциклети, камиони и автобуси), релсови превозни средства (влакове, трамваи), плавателни съдове (кораби, лодки), самолети и космически кораби, и още по-странни като прототипни въздухоплавателни средства и джетове.

Трета категория: Природа

Пейзаж - Майката природа винаги има невероятни гледки за нас. Човешкото око не може да се умори от тяхната красота и величие - възползвайте се и опитайте да уловите любимото си място по начин, по който никога не е виждан досега.

Макро - Основният обект на макрофотография обикновено е много малък или е заснет от много близко разстояние. Тук от значение са най-малките детайли.

Подводна фотография - Океаните са последната граница тук на Земята и никога не престават да ни изумяват. Всичко изглежда по-интересно, когато е под водата - там е съвсем нов свят.

Уайлдлайф фотография - Великолепна уайлдлайф фотография, може да бъде резултат от това, да бъдете на правилното място в правилното време или заради голямо търпение и отдаденост. Така че се подгответе или да чакате и да чакате и да чакате или да предизвикате късмета си.

Четвърта категория: Архитектура 

Мостове - Свързващите конструкции са били истински чудо още от древността. Утилитарен или използван като красив детайл, декорирайки градината, мостовете могат да задействат силата на вашето въображение.

Сгради - Модерни или древни, блестящи или разрушени, на дневна светлина или преследвани от вечерните сенки... Играейки си със светлина и отражения, с ъгли и перспективи, може да направите дори от най-обикновената сграда, необикновена.

Градски пейзаж - Градските пейзажи са като всичко, което някога сте виждали. Планини от стъкло и дървета от тухли, река от улици и океани от хора. Разгледайте този нов свят на човека с инструментите, създадени от човека.

Интериор - Това е друга чудесна и не толкова свръхекспонирана тема, с която да представите творчеството си. Има толкова много стилове и дизайни, че нищо не може да извини един скучен кадър.

Пета категория: Репортаж

Култура - Културата включва език, религия, кухня, социални навици, музика, изкуства ... Тук може да заснемете традицията и модерността в живота на хората, регионалните различия и глобалистичните тенденции.

Събитийната фотография съчетава по нещо от жанра на репортажа и лайфстайла. Това е представяне на различни събития по света, като сватби, партита, рождени дни, балове, церемонии, награди и концерти.

Новини - Новинарските фотографи или фотожурналистите присъстват на най-горещите места по света, улавящи природни бедствия и войни, но и големи тържества и политически или икономически форуми. Техните снимки заснемат нашия свят и го съхраняват като история за бъдещите поколения.

Политика - Въпреки че може да се разглежда като част от жанра за новини или репортажи, политиката е по-тесен и по-специфичен тип фотография. Винаги е предизвикателство - дали да стигнете до обекта си или да преодолеете предразсъдъците към тях.

Шеста категория: Специални

Нощна фотография - Някои казват, че светлината е най-важното във фотографията и ние напълно се съгласяваме, особено когато става въпрос за нощни снимки. Играйте със светлината, отраженията и движението, за да създадете своите най-добри изображения.

Спорт - Спортът и спортните събития са сцена на различни емоции, страст, радост и сълзи, към които никой не може да остане безразличен. Фен ли сте на спорта? Спечелете конкурс, докато гледате и снимате любимия спорт.

Пътeшествия - Нашият свят е пълен с безброй чудеса, удивителни нови места се откриват и снимат всеки ден. Земята има кътчета с неописуема красота и има пътешественици, които искат да документират всяко едно от тях.

Сватбените фотографии изискват много организация и тонове подготовка. Сватбеният фотограф работи в много стресираща среда, причинена от очакванията и нуждите на близките и гостите. Реакциите на младоженците и гостите на събитието са доста непредсказуеми през цялото време. Следователно, трябва да сте готови да уловите точния момент.

Присъединете се и спазвайте правилата

Официална страница на VIPA 2017 >>> https://www.voubs.com/vipa/2017

Жури екип от 20 експерти и потребители ще гласува за най-добрите снимки. Ще имате възможност да повлияете на крайните резултати - може да използвате виртуална валута, за да популяризирате участието си. Победителите в конкурса с най-висок общ резултат и 1-во място, ще спечелят награда от 500 евро, плюс 10% от входните такси. Всички участници от 2-ро до 20-то място ще получат 50 WINGS насърчителна награда.

Ако участвате във всичките 6 VIPA категории, вашият шанс да бъдете коронован като световен Фотограф на годината е много по-голям. Победителят ще получи допълнително заплащане от 5000 Евро, статуетка Златен VOUBS и сертификат.

Ето кратък списък с техническите изисквания за конкурсите, но Ви препоръчваме да прочетете внимателно описанието и правилата на всеки конкурс.

• Минималният размер на файловете трябва да бъде 1 MB

• Размери на файла 15MP+ (или повече) т.е., късата страна да е минимум 3800 пиксела (Аналогично на: 70.45 x 100.64 cm при 137Dpi)

• Фотографиите не трябва да участват в други конкурси на VOUBS

• Допустими файлови формати за оригинал за печат:  TIF, TIFF, JPG, JPEG.

• При TIF - без ограничения

• Всички участници трябва да са в състояние да предоставят файлове с максимална разделителна способност за печат, ако са сред победителите

Успех!

Все още няма коментари. Коментирай!

Открийте още Конкурси
Абонирай се за нашия бюлетин
Области на интереси