Фотографски конкурс "Дърво и живот"

  • 24 ноември 2017
  • 1139 0 0

"Световният ден на дървото" е глобално културно събитие, организирано всяка година от "Международното дружество за дървесна култура" (IWCS) с цел да се увеличи признанието върху значимостта на дървото във всекидневния ни живот и да бъде оценена дървесината като екологичен и възобновяем биоматериал.

"Световният ден на дървото" се чества на 21 март, пролетното равноденствие и началото на пролетта. Събитието "Световен ден на дървото" за първи път е отбелязано в Танзания през 2013 г. и оттогава изследователи, ентусиасти, възпитатели, артисти, занаятчии, музиканти, индустриалци и общественици се събират всяка година, за да участват в различни негови програми.

Като отражение на темата "Живот" на "Световния ден на дървото" 2018, темата на фотографския конкурс за 2018 година е "Дърво и живот". Конкурсът е разделен на 3 категории - "Хора", "Наследство" и "Околна среда", за да доразвие значението на дървото като част от нашия живот. Надяваме се да насърчим хората да обръщат повече внимание на заобикаляща ги среда. Чрез тези фотографски конкурси бихме искали да припомним на обществеността важността и истинската стойност на дървото и неговото отговорно използване в живота ни.

И трите конкурса започват на 20 ноември 2017 г. и ще приключат на 20 февруари 2018 г. Резултатите ще бъдат определени от оценката на жури екип (80%) и публичен вот (20%), а победителите ще бъдат обявени на 23 февруари 2018 г. Жури екипът ще се състои от 5-ма членове избрани от "Международното дружество за дървесна култура" (IWCS). Всички фотографии ще бъдат оценени въз основа на следните критерии:

Уместност (30%) 

Оригиналност (25%) 

Креативност (15%)

Композиция (10%)

Визуална привлекателност (15%).

Ще има 34 победители и общо 16900 щатски долара парични награди в трите конкурса.

ДЪРВО И ЖИВОТ

Вгледайте се в ежедневието си и заобикалящата Ви среда и покажете къде и как дървото е представено във Вашата култура. Конкурсът търси фотографии, които най-добре да представят взаимовръзката между дървото и културата в трите конкурсни категории.

ХОРА

Наблюдавайте хората около Вас и уловете начина, по който те възприемат дървото като част от живота си.

https://www.voubs.bg/contests/dyrvo-i-zhivot-kategoriya-hora/542

НАСЛЕДСТВО

Потопете се в културата си и споделете старо и ново за минало и бъдеще.

https://www.voubs.bg/contests/dyrvo-i-zhivot-kategoriya-nasledstvo/543

ОКОЛНА СРЕДА

Изследвайте природата и мястото където живеете и покажете въздействието и ефектите на дърветата.

https://www.voubs.bg/contests/dyrvo-i-zhivot-kategoriya-okolna-sreda/544

Не се колебайте, кликнете и се присъединете БЕЗПЛАТНО към конкурсите още сега и споделете най-добрата си фотография!

Повече информация относно "Световния ден на дървото", може да намерите тук - http://worldwoodday.org/

Следвайте “Световния ден на дървото” във Facebook и Instagram.

Все още няма коментари. Коментирай!

Открийте още Конкурси
Абонирай се за нашия бюлетин
Области на интереси