Топ 10 снимки октомври 2017

  • 18 декември 2017
  • 1208 2 0

Първият от нашите месечни конкурси завърши и сега можем да Ви представим Топ 10 фотографии за октомври 2017 година. 220 участници се включиха в него и ни изпратиха красивите си снимки, но само 10-те най-добре класирали се си поделиха наградата от 300 WINGS.

1. Първо място спечели Aleksandar Dragisevski от Куманово, Македония с фотографията си на камили заснети в Дубайската пустиня. Фотографията "Камили в пустинята" e направена с апарат Nikon D5200. Aleksandar Dragisevski печели награда 75 WINGS.

2. Второто място и 45 WINGS отиват в Ghazanfar Ali Shah от Дубай, ОАЕ за снимката "Rise & Glow". Това представлява първата утринна слънчева светлина около дървото Уанака и майсторска игра с отражения.

3. Трето място и 40 WINGS отиват при "Есен в парка" на Веселина Балева от България. Фотографията излъчва спокойствието на гората в природния парк - оползотворена, но непокътната от човешката дейност.

4. Четвъртото място и 35 WINGS печели "Есенни цветя" на Сандра Вентура от Лисабон, Португалия. Красотата на новия живот и очакване се символизира от цветята, покриващи тялото на жената.

5. Пето място и 30 WINGS печели "Сутрините на работника" на Chinmoy Biswas. Представя трудния живот на индийските тухлени работници, които прекарват почва с каруците си, върху язовирна стена.

6. "Златна тишина" спечели шесто място и 25 WINGS. Авторката й Цветелина Златарева от България ни изпрати много поетично описание на нейната снимка:

Не идвай след...

Не идвай след...

Моля те, не ме следвай...

Когато четеш това, няма да ме има...

7. Седмо място и 20 WINGS са за "Малка къща на скалата в река Дрина", изпратена от Bojan Jeremic от Сърбия. Зашеметяващата фотография на къща, кацнала на стръмна скала в средата на реката и озарена от последните слънчеви лъчи, е наистина завладяваща.

8. Течното есенно злато, уловено в този впечатляващ кадър на родопска планинска река, печели 8 място и 15 WINGS. Снимката се нарича "Златният месец" и е изпратена от Пламен Трошев, България.

9. Това е второто признание за Chinmoy Biswas в конкурса. Деветото място и 10 WINGS отиват за кадъра му “Вълни от цветове”. В него той е заснел две различни цветни гъсеници от един и същ вид на клона на дърво.

10. И десето място плюс 5 WINGS печели "Река Бан" от Diana Ivanova, град Коулрейн, Великобритания. Тя показва част от красивия речен бряг на парка на Коулрейн и някои от неговите обитатели.

Има още много снимки в този конкурс, които не можем да Ви представим тук. Посетете страницата на конкурса във VOUBS и може да разгледате всички фотографии!

2 comments from 2 voubsters
Топ 10 снимки октомври 2017
Топ 10 снимки октомври 2017  

Great photos! Chinmoy Biswas second WINGS award was transferred from us manually to the 11th in the ranking as encouragement award. Thank you for your question.

Отговор  •  22 декември 2017 08:11:11 UTC
Veselina Baleva  

Glad to remind some good photos. A short question to the Voubs team: How do you combine rule 7.8 with the 2 awarded photos of Chinmoy Biswas?

Отговор  •  18 декември 2017 21:43:22 UTC
Открийте още Конкурси
Абонирай се за нашия бюлетин
Области на интереси