Дърво и живот: 3 конкурса без входна такса и с невероятни награди

  • 05 януари 2018
  • 1307 1 0

Дърветата са свързани с хората от неизвестен период от време. Ние зависим от горите не само за подслон и чист въздух, но и за храна и прясна вода и в днешно време - за отдих и облекчаване на стреса. Вижте как можете да се възползвате още повече от дървото, като участвате в конкурсите, организирани от Международното дружество за дървесна култура.

Конкурсите започнаха на 5 декември и може да участвате с ваши фотографии до 20 февруари. Трябва да знаете, че:

1. Входът е БЕЗПЛАТЕН;

2. Голямата награда е $2500 долара - трябва да участвате и спечелите в трите категории;

3. Всяка категория има първа награда от $1800 долара;

4. Печелившият фотограф и следващите го участници ще участват в изложбата, посветена на събитието "Световен ден на дървото 2018";

5. 30 участника ще спечелят почетни грамоти и парична награда от $300 долара;

6. Всичко което трябва да направите, е да потърсите дървото в ежедневието си, да направите фотография и да участвате в страницата на конкурса.

Категория Хора

От зората на цивилизацията хората използват дърво. Дървото е навскякъде около нас в нашето ежедневие или създава препитание, за хората които работят с него. Вдъхновете се от някои от фотографиите, които вече са ни изпратени.

“From Sea to Land” ни показва рибари, които прибират рибарска лодка от морето на сушата, след риболовен улов.

“Little Dutch farmer boy” - дете обуто с мръсни дървени обувки, наричани още "сабо". Снимката е направена по време на ежегодния фестивал “Op de Kloeten” в провинция Дрент в Холандия.

“Carving in Bali” - отнема часове и часове дърворезба, за да се създаде това зашеметяващо парче традиционно изкуство.

Категория “Наследство”

Дървото е една от основните медии, носещи традиции и колективни постижения през вековете. Получихме някои от най-представителните фотографии, за да Ви покажем примери за това.

“Cosmic wood” – Saint Marry Pelagonitisa е известна македонска икона от 15 век. 

“Wooden temple” изобразява артистичния вход на дървения храм край Манали.

“Sophora japonica in Vrana” - фотография на гигантско японско дърво софора в парка на Кралския дворец Врана, построен от българските царе, от растения събрани от цял свят.

Категория Околна среда

Дървото е било безопасен пристан за художници и любители на природата, за хора които търсят мъдрост и хора уморени от непрестанното търсене на щастието в големия град. Тази категория Ви предлага безкрайни възможности да изразите творчеството и вижданията си.

“Lost in a Magic” е фотография направена в провинция Yedigoller в Турция през есента и представя живите, сюрреалистични цветове на гората.

“Fog” - черно-бяла фотография на загадъчна гора в района на национален парк Khanchanjunga.

 

“Surrender to nature” - направена през пролетта, носи надежди и оптимизъм, че зеленото съкровище на горите ще бъде запазено за следващите поколения.

Това е само малка част от снимките, които сме получили досега, но все още има много време до крайния срок. Изпратете ни снимки и спечелете невероятни парични награди и признание. Участвайте в категориите тук: “Хора”, “Наследство”, “Околна среда”.

1 comment from 1 voubster
Ирина Баннова  

супер!

Отговор  •  07 януари 2018 07:11:24 UTC
Открийте още Конкурси
Абонирай се за нашия бюлетин
Области на интереси