Топ 10 Снимки Януари 2018

  • 16 февруари 2018
  • 1185 0 0

Закопчайте коланите, Воубстъри!

Зимата може и да си отива вече, но Топ 10 Снимки за Януари 2018 идва с пълна сила, за да ви отнесе дълбоко в дебрите на качествената фотография.

Тук и сега, VOUBS съвсем открито заявява, че тазмесечното състезание представляваше невиждано ожесточена битка! 267 уникални и вдъхновяващи фотоси се надпреварваха, за да станат част от топ 10 класацията и да поделят наградата от 300 WINGS. Единственото, което можем да си помислим сега е „Новогодишните обещание определено са ви повлияли, хора“. Всички мотивационни речи, TED видеа и курсове, които сте минали са си заслужавали напълно. Успели сте да излезете сред дивото и да завладеете света, обрисувайки го в различни кадри. Заслужава си да пием за това!

За вас, фотографи, както и за нашите любими читатели сме подготвили най-добрите гледки, които със сигурност ще запомните. Ако позволите, нека ви дадем и приятелски съвет: нагласете се удобно пред монитора, подгответе си тетрадка и свършете графита на всички моливи, които имате. Ще съпреживеете моменти, техники, идеи и места, които можете да проучите сами в последствие или дори да използвате за снимки.

Чувствайте се поканени да разгледате 10-те най-високо оценени участници и да ни напишете своите мисли в коментарите.

Започвайки отзад напред, приветстваме номер 10:

Това изображение ни отвежда директно до Bradda Head, каменист нос в югозападната част на Британските острови. Върху скалата, непокътната и грациозна стои кулата Milner (Milner’s Tower). Тя е била построена през 1871 в чест на Уилям Милнър (William Milner). Той имал компания в околността, която произвеждала огнеупорни сейфове. Според местните жители, той бил виден филантроп. Неговият живот все още продължава с наличието на тази кула, която е във формата на ключ и ключалка.

Благодарности на Васил Христов за тази препратка към отминалото!

 

Снимка номер 9 е на Андрей Кровлин от Русия. Това негово участие не само стимулира сетивата, но и оставя лека нотка на спокойствие и меланхолия. Той успешно заснема червените оттенъци на слънцето, точно преди да изгрее над бреговете на Японско море.

Андрей, благодарим ти, че си редовен участник в нашите месечни конкурси. Нямаме търпение да видим следващата ти творба в сегашните ни активни конкурси!

 

Осмото място ни прехвърля мигновено под приятно топлите слънчеви лъчи над полетата на Бангладеш, които огряват по това време на годината. Мисълта за сняг в периода между ноември и февруари е напълно немислима, предвид субтропичния мусонен климат на страната. Мисълта за приятно и горещо усещане обаче не е.

Azim Khan Ronnie заснема трима от всички 2 000 работници във фермите в Богра. Хора, на които трябва да сме благодарни за подправката, която е толкова любима на множество хора.

 След такава снимка, само още по-наситено ярка или тотално контрастна картина би ни грабнала. Място номер 7 ни показва едно от най-известните места за гмуркачи, катерачи и авантюристи.

Скалите в Тюленово. Малко селце в югоизточната част на България. Първоначално, селцето използва друго име, което буквално означава „Село на сърпа“. През 1942, след Крайовската спогодба, името е променено и се свързва с друго значение – наличието на двойки тюлени, които живеят в подводните пещери.

Всеизвестната арка в селото е заснета и представена от Александър Каленски.

 

 

Посрещнете снимката с оригинално заглавие The Levitating Asana”. Изображение, „прелетяло“ през целия път от Гоа, Индия до VOUBS. Наградата за място номер 6 отива при Abhishek S Padmanabhan. Той е използвал Nikon D610 с обектив Sigma 150-600mm, за да запечата момента, в който тази птица от род Чаплови отлита от мократа суша.

 

 

Бавно, но сигурно се придвижваме към все по-предните позиции. За автора на снимката с 5 място би следвало да се сещате мигновено, щом чуете, че той е от Кострома, Русия. Това е Иван Ковалев, който казва за своята снимка следното, „Котката е принудена да стои вкъщи, наблюдавайки през просвета на прозореца събитията отвън.“ Препратка намекваща за зимата и предстоящата пролет.

 

Стабилно стъпили на място номер 4, нека си дадем минута за почивка. Защо не дори и за игра с въображението? Да си представим емоция. Любов. С любовта идва и романтиката. Тя пък е насочена към някой любим. Някой, с когото да си представяте заедно бъдещето. Семейство. Разходки. Amore. Не влиза ли и Париж някъде в картинката в този момент? Може би се досещате накъде отива всичко това? Няма начин да отидете до Париж и да не посетите Айфеловата кула.

Диана Иванова е направила тази разходка и ни представя своя поглед над кулата.  

Запътени към златните позиции, 3 от всички участници си разделят почетните 3 места и за това са наградени, респективно, с 40, 45 и 75 WINGS.

На 3-то място застава снимка, дошла от място само на час и половина от Язд, Иранпустинята Bafgh. Вижте как Hesam Bagheri вижда мястото през своята призма. Преценете внимателно всеки един детайл, отделете време, за да разгледате формите на пясъка и как нежно е изгладен от ветровете. Споделете ни какво мислите за това.

С внушителните 255 преглеждания и отличителен резултат от 87.04 точки, 2-то място се връчва на Николай Николов. Той споделя, че докато заснема тази сцена, сърцето му не спира да препуска, биещо по-бързо и от скоростта, с която се затваря блендата му. Ние сме без думи пред този израз на майката природа.

 

 

Природата обаче не завърша само с предходната снимка за този конкурс. Златното 1-во място, с близо 450 преглеждания, печели златният приз с най-снежната фотография за януари.

Снежна вълна“ е името, което авторът избира. Снимка от хълмовете на Рила планина. Денят е слънчев, температурите падат до -10°C, а с него има цяла група от приятели, които го окуражават да снима.

Насладете ѝ се, воубстъри! А що се отнася до нейният създател, Мартин Василев, ние можем само да му пожелаем още хубави моменти!

 

 

Ако тези снимки не са ви били достатъчни, защо не прегледате и останалата част от участниците в Топ 10 Снимки Януари 2018?

 

А знаете ли още, че февруарският конкурс за топ 10 е също активен и очаква вашите участия? Направете запомняща се снимка и я включете в надпреварата. 

Все още няма коментари. Коментирай!

Открийте още Конкурси
Абонирай се за нашия бюлетин
Области на интереси