Топ 10 снимки Февруари 2018

  • 12 март 2018
  • 1510 2 0

Добър ден, читателю!

Или навярно все още не би могло да се каже, че е ден за теб?

Радвам се, че поне едно нещо е сигурно и не се нуждае от корекция. В което и време от денонощието да четеш това, то е добро, защото за доброто време е нужна само 1 причина, а ние имаме такава! Само преди няколко дни отпразнувахме 8 март – Международният ден на жената, в който поздравяваме нашите любими дами за всички права, които са си извоювали във времето и за всичко, което са постигнали. Тази дата обаче се записва в нашата лична история с още едно невероятно събитие. В последните минути на 24-я час, всички места на първите ни редове бяха заети за епичното обявяване на печелившите от конкурса Top 10 Photos February 2018. Запомнящо се събитие. И знаейки, че има хора сред читателите, които е възможно да са го пропуснали, аз лично реших, че трябва да подготвя най-пикантните детайли от вечерта и конкурса, и да ги синтезирам в това произведение.

Преди да продължим обаче към историята… Какво мислиш за предложението ми да направим една бърза игра? Наречи го дори облог, ако искаш…

Напиши ми първото 3-цифрено число, което ти хрумва на момента в коментарите. Чакай, чакай, не се отказвай! Това е игра, в която няма опция за загуба. Нека ти обясня. Това, което искам от теб е да напишеш 3 цифри, които ти хрумнат, като може да не е нещо значително, а просто да ги вмъкнеш, докато коментираш някой от победителите под статията. Лично аз ще поема щафетата и ще дам числото, което на мен ми минава през ума. Числото ми започва с 2 и завършва с 28.

А сега относно обяснението. За да разбереш какво точно имам предвид с „една бърза игра“, както и за да научиш повече за звездната нощ с победителите в топ 10 конкурса за снимки от месец февруари, моля, продължи да четеш!

Тина

Февруари определено беше кратък месец. В толкова малко дни, времето е ценен ресурс, а Natalia Polomina успя да се включи точно навреме в състезанието. В звездната нощ, тя зае 10-то място на пиедестала. Нейното включване беше с портретна снимка на дъщеря ѝ, която тя е озаглавила „Тина“, но на мен лично силно ми напомня на Пипи Дългото чорапче. Как мислиш ти?

Водни балони

На 9-то място е един мъж от Пакистан, който носи абсолютно същата фамилия като потомците на Абу Бакр, най-възрастният придружител на ислямския пророк Мохамед, както и първото име на самия проповедник - Muhammad Humza Siddiqui. Той е направил снимка на 5 балона, направени от латекс, напълнени с вода и спукани пред камерата.

Сега си мисля и се връщам към детските си спомени. Та кой изобщо не би харесал идеята да пука водните балони? Децата обожават да ги хвърлят наляво-надясно, особено в летните жеги, та дори и възрастните – на партита или летни ваканции. Истински интересно би било да се извади статистика колко от хората, които са гласували за тази снимка биха искали да напълнят балон с вода и да замерят с него някой приятел.

Споделено пространство

Знаеше ли, че някой азиатски езици използват цветове, за да описват някои от световните посоки? Например, Червено море е взаимозаменяемо с Южно море, точно както Черно море би могло да се опише като Северно море.

Защо описвам това ли? Защото Tom Shlesinger от Израел е направил перфектната снимка на синя пуфър риба и морска лилия (Crinoid). Самата снимка е била част от проект, който има за цел да документира нощния морски живот на обитателите на кораловите рифове в Червено море. За добрата идея около проекта и за страхотната снимка, Том получи 8-мо място.

Бонус факт: Морската лилия наподобява звезда и може да бъде открита както в плитчини, така и на дълбочини до 9000 метра.

Коралови рифове

Червено море покорява сърцата още веднъж със запомнящо се завръщане в играта и спечелено 7-мо място. На вашите екрани отново виждате снимка от Tom Shlesinger, който обира овациите не веднъж, а цели два пъти. Това негово произведение с цветен пасаж от риби невероятно много напомня за онези фототапети, които всички имахме в стаите си, като деца. Или поне аз имах.

Любовта е…

Радост и тъга, ако питате мен. Но по този въпрос, Natalia Polomina има друго мнение. За нея любовта е щастливо дете и щастливо куче, които се радват на своята компания. А какво по-любовно от това?

Подсказка: Да, вече сте виждали това име. Поздравления за 6-то място и „Да живей“ за Русия!

Играй си с мен

Крайно време беше вечерта да донесе и малко стил с макро фотографията. Благодарение на Azim Khan Ronnie никой не остана разочарован, защото той подсигури именно това. Азим е успял да запечата посещението си в ботаническата градина в Дака, Бангладеш със снимка на малка, синя муха, която нежно гали своето мехурче.

За направата на снимката е използван макро обектив и светкавица.

Интересен факт: От 10-то място досега, Азия и Европа разпределят изцяло наградите помежду си, редувайки участници от единия или другия континент.

Моето жълто цвете

В началото споменахме, че 8 март беше нещо специално и за нашата лична история във VOUBS, но не бихме пропуснали скъпоценните дами, които четат тази статия. Дами, обичаме всяка една от вас и истински ценим всичко, което правите. Благодарим ви, че сте толкова силни, независими и борбени човешки същества! Csaba Harai е направил снимка на своето любимо жълто цвете, което ние от VOUBS посвещаваме на вас, дами.

Поздравления за добрия избор, Csaba! Заслужено заставаш на 4-то място!

 

Дотук добре. Основната част от нощта представляваше именно представянето на тези хора, които разпределиха помежду си награди вариращи по еквивалент на виртуални суми от 35 до 5 WINGS. Сега обаче идва време за тежката артилерия. Приветстваме челните места.

Доминация

Всички знаем колко величествена е природата. Та, кой не възхвалява нашата мила, българска природа? Понякога обаче тя може да бъде и плашеща. Ние, хората, доста отдавна сме се откъснали от живота, в който всеки ден е борба за оцеляване. Животните не са. Те продължават да го правят, за да останат на върха на хранителната си верига. Точно това усещане е запечатано от Николай Николов от България. Два мишелова – един обикновен и един белоопашат се опитват да се сплашат един друг, показвайки обем и недобри намерения.

Връщам се към изречението, в което казах, че хората отдавна сме се откъснали от този живот, защото осъзнавам колко много хора още действат на именно този принцип – сплашване чрез показност…

Ледена роза

Ако си редовен последовател на конкурсите в платформата или пък отдаден читател на статиите ни, то името на фотографа зад следващата медия би трябвало да ти стане мигновено ясно. Разгледай снимката и се опитай да отгатнеш кой е той.

Абстрактно мислене. Игра с цветовете. Русия. Започва ли да се прокрадва мисълта?

Иван Ковалев. И негова снимка за последния месец от зимния престой, когато всичко започва да се топи и дори най-студените кралици биха могли да стоплят сърцата си с нечия помощ.

Да се реем в утринта

Сутрин. Изгрев. Птица тук и птица там, и ето, че се събира цяло ято над нещо, което лесно би могло да се сбърка с прерия, ако не бяха зелените растения. Tanvir Akash реши да ни направи малък подарък, оставяйки нещо малко за нас във VOUBS, за което беше възнаграден в края на вечерта на 8 март с уникалното 1 място и най-голямата награда за вечерта.

Прекрасна гледа. Усеща се точно като от филм, който е смесица между друг такъв с участието на Клинт Истууд и Интерстелар с царевичните полета.

 

Е, ако си прочел всичко дотук, непременно се нуждаеш от награда! Сега ще обясня какво точно имах предвид с молбата си да ми напишеш число в коментарите.

Ако обаче си твърде разпален от конкурса и би искал да видиш всички останали участници, то можеш сам да разгледаш пълния списък с класирането.

Относно тези 3 цифри. Както вече споменах, моето число е 228, което всъщност е точният брой участия, който имахме в този февруарски конкурс. Твоето число обаче няма нищо общо с февруари, а ще стане част от бъдещата история – мартенското състезание. Числото, което напишеш ще се бори да стане най-близкото число до броя участия, които ще получи конкурса, а в замяна ще има персонално поздравление в нашите социални акаунти! Какво по-хубаво от безплатна реклама?

Не чакай повече, а влез в Top 10 Photo March 2018 и стани част от това число!

 

2 comments from 2 voubsters
ilko lewkoff  

260

Отговор  •  14 март 2018 20:09:38 UTC
Николай Николов  

120

Отговор  •  12 март 2018 19:59:11 UTC
Открийте още Конкурси
Абонирай се за нашия бюлетин
Области на интереси