От люлка до гроб: 8-минутно арт пътешествие през живота

  • 21 април 2018
  • 923 0 0

 

Какво е животът?

Имам предвид, каква е неговата същинска концепция, а не просто старателно изпълненото с епитети и закономерности описание. Замисли се. Как си представяш ти истинския живот? Има ли нещо в него, което трябва или не трябва да правиш?

Представи си, че можеше в точно този момент да избереш случаен мъж или жена и да изживееш неговия живот по твои подбуди. Какво би правил?

Всъщност, можеш да го направиш.

Пет житейски момента през погледа на обектива

Животът е приключение. Не спирай да си го повтаряш, докато развиваш своята или историята на случаен мъж или жена. Както знаеш, всяка монета има две страни, а историята за изживяването на нечий живот има твоя и наша история. Предлагаме ти я сега.

За да оформим логическа нишка, избрахме 15 фотографии от пет от последните фото конкурси във VOUBS. Всеки конкурс е свързан с нашата история, така че да се изгради цялостно пътешествие през един живот, като едновременно са заформени 3 различни личностни истории, които се опират на някой от най-значимите моменти в съвременния свят. Опитай и този път да вкараш въображението си в действие, като следваш по-долните редове.

Роден, за да бъде див

В началото бе създаването на нов живот.

Раждането на едно дете представлява пленителен момент, който трайно бележи историята, дава началото на нещо ново и надежда за по-добри дни. Началото на нашата история започва с 3 бебета, които покориха класацията измежду всички 23 участници в конкурса Снимка на бебе 2017.

Бебе Мони


Снимка, взела 1 място и 214 евро парична награда.

Ангел


Тя. Кристално ясни очи. Осанка на принцеса. Готова е да докаже, че този свят далеч не е само мъжки.

Красива и чаровна, тази дама заема 2 място и носи награда на Наташа Кузина.

Признание по рождение


Това чаровно момче носи артистична душа и нежни червени къдрици, с които е готов да завладее Ла Скала.

3 място и 10 WINGS награда за автора Иван Ковалев.

Напред към юношеството и визията

Само секунди по-късно, след като това дете е било бебе, и изведнъж се оказва, че са минали 16 паметни години. Момчетата са вече подрастващи мъже, а момичетата – бъдещи жени. С още много път пред тях, сега започват тийнейджърските им години. Модата, визията и визуалната принадлежност към определен стил завладяват ума и ежедневието им, карайки момичетата да вършат екстремни неща, за да изглеждат като модели, докато момчетата… те просто искат да се докоснат до модели.

Завладяващата визия придобива огромно значение. Момчета или момичета и двата пола се стремят да са максимално близо до визията на някои от участниците в Топ 10 модели на месеца - март 2018.

Анастасия


1 място и награда от 75 WINGS за автора Иван Ковалев.

Венета Шкодрова

С визия, която прехласва палаво мислите, тази жена всъщност притежава нежна душа и уникален характер, поне според някои. Със сигурност изглежда така, сякаш може да се справи с всяка ситуация по подходящ начин.

2 място, 45 WINGS, автор Костадинка Йорданова.

Ким Хонг


Уилям Полок от Камбоджа завзема 3 място.

Социална принадлежност

Още 10 години в един миг и човека от нашата история вече задминава 25-та си годишнина. Няма го вече училището, няма го университета, „дивото“ е дума, която все по-рядко се използва, за да описва ежедневието. Приятелите, от друга страна, остават и се увеличават дори, заедно с други социални връзки, които изместват другите фактори в живота и стават по-значими. Онова „дете“ започва вече да поема живота в свои ръце, което му носи самочувствие и гордост – гордост, че е самостоятелен, гордост, че има добри родители, гордост, че принадлежи към дадена страна или култура. Постепенно мисленето се изменя и от вътрешно започва да прераства във външно с първоначално локална насоченост, което позволява на характера да придобие патриотизъм.

Патриотична снимка на 2018 е конкурсът, който дава материята, за да продължи разказа ни в снимки. Един конкурс за гордост, национални символи и местна красота.

Да се огледаш в патриотизъм


1 място и 205 евро парична награда.

Автор: Ицо Тепавичаров

На сбирка с усмивка


Чи Кионг Лим, 2 място

Мома българска


Пламен Петков, България, 3 място.

„Светът е мой“

Когато всяка частица от света наоколо е изучена, настъпва време, в което „само един свят вече не е достатъчен“ и човек започва да търси нови неща. Нова любов, ново щастие, нови възможности, нова работа… Независимо от причината, в живота няма по-добър учител от самия него и сблъскването лице в лице с различни култури и хора.

Виж следващите изображения, които освен че ще ти помогнат да продължиш историята, която започнахме, но и ще ти дадат идеи какво интересно можеш да посетиш ти самия. "Снимка Пътешествия 2017" представя:

Незабравимото пътешествие


Азим Кхан Рони наименова тази снимка „Пътешествие върху влак“ (Journey on Train) и споделя, че я е заснел в Тонги, където около 10 000 души са се опитвали да се качат.

Той е водещият в конкурса с 1 място и 214 евро парична награда.

Сури


2 място и 10 WINGS награда за Ведран Видак.

Мианмар

Жена от племето Падонг в Мианмар, която следва традициите.

3 място за Наталия Боугаделис за снимката, която е заснела по време на свое пътешествие.

Всяко начало има и край

Позовавайки се на световната история, всичко в даден момент приключва и няма вечни неща. Животът, както и нашата история, също. Често сме се питали как ли приключват дните на хората, но най-много ни допада идеята за светлина в тунела, защото е лесна за приемане, а и изглежда някак позитивно оптимистична.

След това, навярно лесно можеш да разбереш защо избрахме именно конкурс, озаглавен „Светлините“, за да приключим това житейско приключение, затваряйки го в рамка.

Джули

Илюзия, която не разкрива дали това е аурата на душа, напускаща тялото или по-скоро заигравка и техника на автора на това руско творение.

1 място, 50 WINGS и максимален брой жури гласове.

Praying 1859

 

Религията винаги е опция, на която можеш да заложиш да ти даде пътеводна светлина.

Чи Кионг Лим, 2 място, 30 WINGS.

Лъчите на живота

Това, което остава най-важно накрая е вътрешният мир. Такъв ни дава и тази снимка.

Малкълм Хоу, 3 място, 20 WINGS.

Какво беше животът?

Успя ли да завършиш своята история, следвайки нишката на предоставените снимки?

Любопитно ми е каква е била тя, но всъщност едно е важно и искам да ти кажа. Каквото и да правиш, винаги го прави по възможно най-добрия начин и така че да те накара да се почувстваш в най-силните си и добри дни, защото ако в тази история има място за ретроспекция, то в реалния живот, твоя и моя, няма да можеш да отговориш на въпроса „Какъв ти беше животът?“.

Започни да градиш сега и направи днешният си ден най-добрият. Провери текущите ни активни конкурси и се включи в един или във всеки един от тях!

С обич,

Л. от Voubs

 

Все още няма коментари. Коментирай!

Открийте още Конкурси
Абонирай се за нашия бюлетин
Области на интереси