Топ 10 на най-добрите изображения за месец юни 2018

  • 02 август 2018
  • 664 0 0

 

Летни емоции и истории за брак, подправени с духа на Световното първенство по футбол

Казано с друго думи, лятната Света Троица, в чието име са посветени следващите редове на тази статия, описваща завършилия юнски месечен конкурс от поредицата фотографски надпревари във VOUBS.

Навярно връзката между главната сюжетна линия и трите гореспоменати елемента ти се струва все още заплетена и неясна на този етап. Няма страшно!

До края на това четиво ще си научил всичко, което имаш нужда да знаеш за конкурса Топ 10 Снимки на Юни 2018. Но не само, защото ще узнаеш още как репликата „докато Световното ви раздели“ се вписва в редовете на смисловото съдържание тук, плюс нов начин да впечатлиш приятелите си с познания. (Последното е изпробвано и с гарантиран резултат)

Предлагам да започнем с най-приятната част за лятото – летните емоции, които карат много от нас да вибрират, както пееше групата Ice Cream, и ни предизвикват да се гмурнем в предизвикателствата на живота.

Най-добрите летни фотографии (заснети и участвали през месец юни)

Конкурсът „Топ 10 Снимки на Юни 2018“ остана на заден план във фотографските среди през този месец, уви. Въпреки това, в редиците на авантюристите се включиха 90 различни изображения от цял свят, които показаха своята гледна точка за месец юни и за летния сезон.

Цялостната организация на конкурса беше отлична и тричленното жури отдели внимание към всеки заснет детайл. Сред участията имаше многоцветни и едноцветни фотографии, грабващи сетивата и пренасящи в идилията на собствената среда.

Предлагам ти да подготвиш плувната си екипировка и слънчевите очила, за да се гмурнеш в света на юнските фотографии сега!

Островътот Пламен Пенов

 Тази снимка грабна 10то място и получи 5 WINGS награда, като награда за българския ѝ автор. Мястото на заснемане остава неразкрито, но въпреки това ясно отразява желанието на по-голямата част от населението да прекара лятната си почивка на изоставен остров.

Очевидно изображението успя да резонира в унисон с нагласата на журито, което улови тази емоция и награди снимката с почти максимален възможен жури вот – 77 от 80%.

Детствоот Nity Jannatul

Изображение, излязло извън границите на улиците на Бангладеш и покорило 9то място.

Спечелило същия брой жури гласове като предходното изображение, това успява да докосне вътрешното дете в голяма част от потребителите, с което получава допълнително 74 рейтинг гласове. Това извежда автора напред с общо 3,59% рейтинг гласове от общо 5% възможни.

Йоанаот Светозар Добричков

Наблюдаваме момиче, произхождащо от дълбините на Родопа планина. То представлява олицетворение на младата българска девойка от едно време, която запазва традициите и обичаите, чрез изпълнение на фолклорни песни и танцуване под ритъма на неравноделни тактове.

Изображението успява да предизвика лавина от активност с общо 177 споделяния в социалните мрежи, общ резултат от 84.13 точки и спечеленото 8мо място.

Риболовният сезон е отворен...” от Евгени Гавазов

Седмо място за тази животинска фотография с български произход. Това изображение изпреварва предходното само с няколко точки (0,08), но все пак достатъчни, за да завоюват на автора 20 WINGS награда.

Оризови полетаот Nity Jannatul

Абсолютен доминант сред потребителската база от гласуващи, събрал 410 преглеждания, 40 коментара и 42 запазвания като любима снимка. Снимка, която не изисква нито дума казана от автора, за да грабне тълпата и да получи подкрепа чрез регулярни, платени и премиум гласове.

Картик Врата” от Apu Jaman

Младостта, комбинирана с природата е това, което се вижда на пръв поглед в изображението. Под гладката му повърхност обаче авторът заснема отпразнуването на Картик Врата при храма Локнат в Дака, Бангладеш.

Интересен факт е, че отдадените лица палят специални лампи (Diya, earthen lamp) и постят, докато не изгорят тези лампи. Въпреки интересната история, изображението не спечелва голяма подкрепа от журито или останалите потребители, но се преборва за 5то място с помощта на гласове с WINGS.

Мрежата на паяка” от Здравка Димитрова

Авторът избира интересен термин за думата „мрежа“ на английски – network. Буквално преведен той означава именно това, но по-скоро носи значението на изградена мрежа от социални контакти. Дали това изображение носи скрито значение остава загадка, но не е загадка, че българският ѝ автор от женски пол пропълзява до 4то място.

По отношение на подкрепата, това изображение печели почти пълен брой рейтинг гласувания от потребители, 72% жури гласове (от общо 80%) и събира останалите точки до общо 85,30 чрез гласове, платени с WINGS.

Светлината на утротоот Nity Jannatul

Една от най-изпълващите с душевна красота гледки през юни е утринната светлина, която гали кожата, без да я изгаря. Това оставя наслада, която всеки усеща по свой начин. Това състояние е запечатано и на изображението, което печели 3то място и награждава своя автор от Бангладеш с 40 WINGS. Снимката печели и всички от състава на журито с максимален възможен събран брой гласове от жури членовете.

Единствено остава да научиш къде Nity Jannatul е направил снимката, ако реши да сподели, която печели само и единствено от жури и потребителски гласове.

Бой между петлиот Chee Keong Lim

В тази снимка са събрани историите на две държави – Малайзия и Индонезия. Те се крият в корените на фотографа, който произхожда от първата държава, а е заснел традиционна дейност за земите на Индонезия.

Второто място е спечелено от тази снимка, която изпреварва останалите с 6,67% (от 10% възможни) платени с WINGS гласове, комбинирани с подкрепа от журито и потребителите.

Червено-венозен Дартер” от Azim Khan Ronnie

Големият победител в Топ 10 Снимки Юни 2018 е фотограф от Бангладеш с дългогодишен опит. Той защитава позицията си с пълен брой потребителски гласове. И макар журито да му дава само 74,66% гласове, той наваксва разликата с пълен брой платени с WINGS вотове.

Резултатът е награда от 75 WINGS и водещото място. Поздравления на Azim Khan Ronnie!

Още летни емоции и вълнуващи гледки

Ако предложените 10 изображения дотук не са заситили глада ти или искаш да намериш допълнителни изображения, които да използваш за фон на работния си плот, то разгледай пълната класация от конкурса и намери своя фаворит.

След това, ако решиш, можеш да го похвалиш с коментар, за да му вдъхнеш още кураж за следващата надпревара.

Светата Троица: Невидимата връзка между ФИФА, браковете и юни

Безспорно, това заглавие напомня на едно от онези в жълтите списания. Там по-скоро би изглеждало „В брак, докато Световното първенсто по футбол ви раздели“, но не това е случаят при нас, така че не се тревожи.

Всъщност връзката, както може би се досещаш, е Световното първенство по футбол, което се проведе в Русия и започна през месец юни. Както научи по-рано, фотографският ни конкурс през юни не се радваше на голямо присъствие. Затова ние подозираме, че единствените изоставени в периода от средата на юни до средата на юли не са били само съпругите на фотографите (и не само), но и ние, пак поради същата причина. Няма как да сме напълно уверени в това съмнение, но тъй като искаме да го изследваме докрай, предизвикваме теб и всеки, който е бил въвлечен в Мондиала, под каквато и да е форма, да участва в текущото ни месечно фотографско издание с изображение на футболна тематика.

А, за да завършим статията подобаващо, сега ще ти разкажа и връзката между юнското ни издание и браковете, с което ще подобриш арсенала си от интерески факти и ще впечатлиш отново приятелите си.

По време на средновековието, хората са се къпели само веднъж в годината и това се е случвало или през май, или през юни. През месец май обаче се е отдавала почит на починалите хора, според разпространените римски вярвания. Имайки предвид това, а и момента на еднократно къпане, хората често са избирали да се оженят през юни, когато времето е приятно, ухаят все още приятно и печалните празници са отминали. А, за да се подкрепи това твърдение, смята се още и че браковете през месеца са се извършвали като почит към богинята на брака, Juno, на която се вярва, че е кръстен и месец юни.

Ако казаното до момента не ти се струва достатъчно, за да впечатлиш другарите, то издай им и факта, че юни е най-добрият месец за женитба от икономическа гледна точка. Това е така, защото хората, които сключат брак до 1 юли се считат за женени през цялата финансова година, което означава, че ще платят по-ниски такси и данъци.

С всичко казано дотук, тайната зад въпросната Света Троица е разкрита. Не само това, но и имаш перфектните места за твоите летни пътувания (избери си място от снимките по-горе), както и идея за участие в следващия ти конкурс. Ако междувременно се чудиш какво ново предизвикателство да започнеш, разгледай списъка със свежи и интересни конкурси, които ще наградят фотографските ти заложби!

А от мен ще научиш нови тайни и ще получиш ново вдъхновение отново следващия месец!

Все още няма коментари. Коментирай!

Открийте още Конкурси
Абонирай се за нашия бюлетин
Области на интереси