Топ 10 на най-добрите изображения за месец юли 2018

  • 20 август 2018
  • 699 0 0

В името на свободата

Вярваш ли в свободата си и в притежанието на такава?

Забележка: Това изображение е собственост на Evan Dennis и не е част от конкурса с топ 10 снимки за месец юли.

Salut, le Voubster!

За мен е радост да те видя! Не, дори нещо повече, присъствието ти тук ми дава повод да се чувствам фантастично, знаейки че или си един от запалените фенове на месечната поредица от конкурси и статии с надслов „Топ 10 Снимки“ (а междудругото това е седмото поред издание за тази година), или си случайно си ни открил и предстои да станеш такъв, макар все още изобщо да не ти е ясно за какво иде реч. И в двата случая обаче, ти си късметлия, защото следващите редове ще ги помниш дълго!

Отдай се напълно на тази статия и стигни до края ѝ, защото направиш ли го ще:

·        Откриеш 10 невероятно живописни гледки, които ще можеш да сътвориш и ти или да посетиш като места

·        Прочетеш поне 2 обещаващи причини, поради които си заслужава да бъдеш фотограф (освен заснемането на модели)

·        Научиш начин, с който да печелиш пари от своето хоби и от сесиите си по загуба на време в интернет

·        Откриеш защо свободата е блян, който с години преследва поколения от хора

·        Разпуснеш след дълъг ден и ще добавиш нещо ново към общата си култура

Така че, другарю, остани с нас и продължи да четеш надолу, защото освен изброеното, десетте минути, инвестирани в приятно четиво са ти гарантирани J.

Потопи се в дивата красота на свободната природа

Това е подходящото подзаглавие за юлското издание на седмия ни месечен конкурс за най-добри фотографии, тъй като приблизително 90% от всички участвали снимки представляват кадри на спиращи дъха природни забележителности в различни части на света.

В конкурса Топ 10 Снимки Юли 2018 взеха участие общо 68 участници с над 110 различни изображения, състезавайки се за парче от общия награден фонд от 300 WINGS. И макар при така посочените данни, приблизително всеки участник да е участвал с повече от 1 снимка, то само десет то тях се пребориха за славните десет места, посредством ожесточена битка, която се проведе в последните дни от фазата на гласуване. Тази фаза продължи от 1 до 8 август и определено заслужава да ѝ се отдели цяла отделна статия, защото само през нея многократно се сменяха потребителите в челните места.

Цялостната атмосфера на конкурса беше приятна и участниците се радваха на общо 6,6 хиляди преглеждания, извършени само на уебсайта, без да се броят индексиранията в търсачките или споделянията в социални мрежи. За всички 68 участници бяха направени общо 1,3 хиляди гласувания, които накрая определиха и заветните десет наградени фотографи.

Лодкаряот Чи Кионг Лим

Авторът на изображението е заснел традиционна дейност на няколко рибари в Мианмар, а неговата снимка успешно повлия на журито, защото събра максималният възможен брой гласове от тях. От потребителите, тази снимка привлече 71 преглеждания, с което не спечели много гласове и събра общ резултат от 79,16 точки, равносилни на десетото място.

Интересен факт е, че Чи Кионг Лим е използвал платформата, за да обяви своето следващо фотографско пътуване, което е планирано за периода 15-25 ноември 2018. Той кани всички заинтересовани да се присъединят, така че, ако те влече мисълта, свържи се с него и обсъдете повече детайли.

С любов към природатаот Мирослав Христов

Израз на любов към природата от един български автор. С общ резултат от 79,58 точки, това изображение спечели по-малко гласове от журито, но по-висок брой потребителски и рейтинг гласове. А общите преглеждания са приблизително 100, с което Мирослав Христов затвърдява своята девета позиция.

Макро святот Здравка Димитрова

Най-обикновена конска муха от семейство Ободи.

Здравка Димитрова спечели публиката с 355 преглеждания, почти половината възможни потребителски гласове, 42 рейтинг гласувания и 54% от общо 60% възможни жури гласове. Общият ѝ резултат е 79,75 точки, за които получи 8 място и поощрителен коментар от колега-фотограф.

Лято в горатаот Ешана Трифонова

Изображение, дошло от Македония, показващо летните лъчи на яркото слънце в гората.

Резултатът за тази снимка е общо 79,80, което задминава предходната само с .05 точки, които обаче са предимно от потребителски гласове и рейтинг гласове – съответно 14,56%  и 13,78%.

Водна лилияот Нироб Ахмед

Общо 568 преглеждания и грациозно заето шесто място.

Авторът на тази красива водна лилия е от Бангладеш, но никъде не споменава дали и цветето е заснето там. Това, което обаче стана ясно по време на конкурса е, че снимката спечели максимален брой рейтинг гласове и максимален брой точки от преглеждания, които в комбинация с жури гласовете (52%), потребителските гласове и платените гласове (4,17% от общо 5%) изпратиха изображението с награда от 25 WINGS.

Цветно кафеот Росица Павлова

Съдейки по табелите, тази слънчева кафетерия се намира някъде в Гърция, макар и Росица да не е упоменала къде точно.

Мястото обаче е пето, а точките са точно 84,00 с 15,2% потребителски гласове и 54% жури гласове.

Фаунаот Апу Джаман

Статистиката показва, че това изображение завоюва 573 преглеждания, 58% жури гласове, 16% рейтинг гласове (максимален брой), 3% точки от преглеждания (максимален брой) и 4,17% платени гласове с wings. Уви, това, което липсва са само потребителските гласове, които изостават с едва 3,68% от възможни 16%.

Заслуженото място тук е четвърто.

Животът и рекатаот Азим Кан Рони

Третият подгласник за първото място е добре познат многократен победител в нашите конкурси – фотографът Азим Кан Рони от Бангладеш. Този път той е достигнал до трета позиция с общ резултат от 86,72 точки, събрани чрез всички компоненти – платени гласове, жури гласове, рейтинг гласове, потребителски гласове и максимален брой точки от преглеждания. Наградата за него е 40 WINGS.

Ледена сладостот Василена Иванова

Второ място в юлския конкурс е за още една българска дама фотограф. Тя затвърждава своята награда от 45 WINGS, като събира пълен брой потребителски гласове, които я изтласкват до кулминационните 88,27 точки общ резултат.

Море от слънцаот Костадинка Йорданова

Първа позиция се заема от фотограф, майстор на обектива и на евфемизма, съдейки по заглавието за последното. С общ брой от 89,19 точки, Костадинка Йорданова грабна приза и заслужи своята малка лавина от коментари, одобрителни потребителски гласове и комплименти.

Самата снимка е пълното олицетворение на юлския месец, в който слънчогледът изпитва своя пик и е най-жизнен. Ако пък внимателно огледаш снимката, можеш да забележиш и как слънчогледът вдясно и на предна позиция изпраща лека усмивка към теб J.

Усмихни му се и ти, защото това бяха десетте фотографии от юлския ни конкурс, но макар да приключваме с тях, статията далеч не е свършила. Продължи надолу, защото още не е изпълнен списъка, който видя в началото!

Историята на свободата – вълнуващ и информативен кратък разказ

2 юли 1964:
Президент Линдън Джонсън от САЩ подписва Законът за граждански права и той влиза в сила. Веднага след узаконяването на документа, той обявява за незаконни всякакъв вид дискриминации на база раса, цвят на кожата, религия, пол или произход. Не само това, но и също така този документ налага да се отстрани всякакво неравномерно прилагане на изискванията за назначаване на работа, за обществено настаняване, за гласоподаване и за разпределяне на расова основа в училищата.

4 юли 1776:
Декларацията за независимост на САЩ е подписана. Тринадесет колонии най-накрая постигат това, което желаят – да бъдат независима нация със собствен суверенитет, без да бъдат част от Британската империя.

20 юли 1969:
Аполо 11 се приземява на Луната и Нийл Армстронг е първият човек, стъпил на лунната повърхност. Цялата операция се излъчва по телевизията и милиони хора наблюдават това, което се случва, слушайки заветните думи на Армстронг: „Една малка крачка за човека, един голям скок за човечеството.“

Превъртаме напред; датата е 22 юли 2015:
Певецът Фарел Уилямс публикува своята песен със заглавието “Freedom” в своя акаунт в YouTube.

Успяваш ли да откриеш общата връзка между всички тези събития?

Международно и исторически, месец юли се прославя като месеца, станал свидетел на най-мащабните постижения, насочени към свободата на човечеството, в хода на историята, спрямо всеки един друг месец от годината. А общата причина това да се случи е връзката между тези дати – общото ни желание да бъдем свободни.

През последните векове, все повече развиваме своите умения и своя потенциал като човечество. Въпреки това обаче свободата все още е субективно понятие, което подлежи на много дискусии. Реалността днес е такава, че робството отдавна не е част от цивилизования свят, но пълната свобода също не е близо.

Навярно се чудиш защо тази тема присъства тук. Защото макар и да сме развиваща се култура, броят хора расте ежедневно, а това налага напрежение между хората по един или друг начин. Създава много повече взаимовръзки и сякаш сега все повече и повече хора се чувстват „оковани“, макар никой да не го прави действително и физически.

Това, което ние искаме да обмислиш е въпросът „Какъв беше твоят принос за човечеството по време на този месец и имаше ли такъв действително?

Отговорът на този въпрос дай на себе си, не на нас, и завърши историята по начин, който сметнеш за удачен, защото ние ще я оставим с отворен финал. По този начин се надяваме, че всеки един от нас ще помогне, за да можем заедно да продължим да пишем по темата.

Благодарим ти, че остана с нас докрай и ти пожелаваме успех в следващите конкурси или други начинания!

Ще се видим отново следващия месец!

П.С. Съвсем скоро ще качим нови конкурси с паричен награден фонд в уебсайта, така че следи редовно и не изпускай своя шанс!

Все още няма коментари. Коментирай!

Открийте още Конкурси
Абонирай се за нашия бюлетин
Области на интереси