Топ 10 на най-добрите изображения за месец септември 2018

  • 11 октомври 2018
  • 594 0 0

Здравейте Воубстъри,

Още един конкурс приспада в категория “Приключили”. Всичко има начало, но и край. А септември свърши! Както и TOP 10 на снимки септември 2018. Същото се отнася и за крайното гласуване в него! Готови сме да обявим победителите, избрани от сътрудничеството между Вас, мили Воубстъри, и членовете на професионалното ни жури.

10. “Пролет в ръка” от Здравка Димитрова

Началото на списъка ни с победители започва със снимка, изразяваща надеждата на една българска дама, че идните студени месеци ще си заминат бързо и скоро ще пукне пролетта, която ще имам дълго в пред нас, в ръцете си. Ах, колко хубаво е да има маргаритки! Техните бели малки венчелистчеста носят невинност и  новост. Нека всички изпитаме такова чувство, благодарение на снимката! 

9. “Пчела в розова градина” от Станимир Станев

Пролетната нагласа през септември продължава на платформата ни със следващата снимка - победител. Всичко разцъфва отново: обратно към живот! Щастливци са онези, които ще опитат от меда, който ще стане от труда на тази малка пчеличка.

8. “Щастие на децата” от Чии Коенд Лим

Има ли нещо по-хубаво от усмивките на децата?! Тази снимка е първата не-българска, която се отзовава в класацията ни с най-добри 10 за конкурса. А е и първата, която включва дъжд - доста по-типично нещо за септември отколкото пролетни спомени!

7. “Гъби в парка” от Диана Иванова

Фотографката обяснява, че е видяла тези гъби в парк в Северна Ирландия, близко до река Бан. Колко огромни и шарени са! Диви и запазени! Хм… колко от нас се чудят дали наблизо има хубави подправки? Ако да, аз определено взимам рецептата на баба за гъбена супа и първият самолетен билет до Ирландия!

6. ‘Фенер” от Нироб Ахмед

Фенер - нашият шанс да виждаме в тъмното! Особено, ако се издига във въздуха ни дава усещането, че нещо добро предстои. Добра работа на Нироб за улавянето на момента с неговата камера - мигът на прорязването на мрака!

5. “Храм на хълма” от Ицо Тепавичаров

Красив пейзаж, сниман в планината с мистерията на скрит храм на върха на хълма.  На какво място си ходил, Ицо! Изглежда, че септември е бил вълнуващ за теб и за камерата ти!

4. “Спайс уимин” (жени, берящи подправки) от Апу Жаман

Толкова различни от “Спайс гърлс”! Тази снимка улавя момента на усърдна работа на жени в Бангладеш, които трябва да намерят начин да издържат семействата си.  А работата е тежка. Непрестанна. Наведени цял ден, техните пръсти едва имам нормални чувства за допир в края на деня, слънцето изтощава телата им. Но все пак те имат усмивки на лицата си. Защото те са полезни на семействата си., те имат мотив да станат от леглото сутрин и да бъдат значими за света!

Снимка, а всъщност цяла житейска история! Добра работа!

3. “Лодки цветя” от Мамон Кхан

Идваме на “стълбичката” за връчване на медали. Това трето място отива за Мамон Кхан за снимката от птичи поглед на няколко лодки, които имат подредба, наподобяваща тази на венчелистчета на цвете. И има хора по средата на “цветето”. Точно, както има хора в животите ни, които искаме да защитим от студенината на цвета със щит от най-красивото цвете, което сме виждали.

2. “Изненадваща среща лице в лице” от Кристина Николова

Обикновено малките влечуги ги е страх от всичко. Определено са “срамежливи” от камера. Видно е, че срещата е била случайна, а фотографката е имала невероятна реакция. Браво, Криси, заслужаваш поздравления!

‘Червено чили’ от Азим Кхан Рууни

Нашето първо място в TOP 10 - конкурсът на септември отива за златния ни потребител Азим Кхан Рууни: още един човек, който е уловил омайните бангладешки поля с чили.

Поздравления на всички потребители! Очакваме ви е следващите издания на TOP 10 конкурсите!

ПП: Аз вече очаквам с нетърпение какво ще се случи в октомврийския конкурс!

Все още няма коментари. Коментирай!

Открийте още Конкурси
Абонирай се за нашия бюлетин
Области на интереси