Бебета срещу възрастни: 15 неща, които бебетата ни научиха само за един конкурс време

  • 12 октомври 2018
  • 850 0 0

Нашият конкурс за най-добра снимка на бебе 2018г. беше определено най-сладкият!   Бихме искали да разгледаме на какво ни учат малчуганите. Какви са изводите след всички снимки на малките слънчица?

На какво ни учат бебетата, което ние, като възрастни сме забравили?

 

1. Бебетата ни учат да си отваряме широко очите за малките неща около нас като те могат да бъдат интересни и любопитни, но също така и опасни.

51-во място: “Малкият ми брат” от Нина Николова

 

2. Малките ангелчета ни учат колко смайващ може да бъде света. Ние трябва да сме отворени към всички малки и да не забравяме да се насладим на всеки един момент! Колко много любопитни неща сме пропуснали, бързайки?!  Нека си въздъхнем “Еха!” за всяко малко чудо около нас. Ето как животът ни ще бъде толкова по-интересен.

47-мо място: “Малко ангелче” - Данаил Донев

 

3. Ако искаме да летим, не трябва да тъгуваме, че не сме птици! Имаме своите шансове! Нека намерим своите криле, допуснем в живота си това, което ще ни приповдигне и да не се възпираме да се чувстваме свободни.

45-то място: “Пеперуда” - Пламена Атанасова

 

4. Да се насладим на ваканцията на пълни обороти! Заслужаваме да имаме разнообразие от ежедневието си. Ако е Коледа, да не се припираме да довършим работата си, защото приближава крайния срок. Да се отпуснем и да влезем в забавата с празничен дух.

41-во място: “Мила” - Стефан Карагрошев

 

5. Нека помахаме с ръка, крак или каквото намерим наблизко на всички “кисели” неща и да се усмихнем, колкото се може по-широки.  

 

 

36-то място: ‘Усмивка от бебе Зузи’ от Здравка Димитрова

 

6. Нека не забравяме какво е играта. Все пак това е начинът за изследване на света. Да се забавляваме и наслаждаваме на живота!

 

33-то място: ‘Игра’ - Але Флетчър

 

7. Да прегърнем майките си, да им дадем колкото можем повече топлота. Майката е човекът, който ни е дал живот. И дори невъзможно да звучи за някои хора, истинската жена не мисли за своя живот наполовина, колкото за този на детето си. Така че никога никога да не пренебрегваме мама!  

Облегнете се на нея и й дайте рамо, когато тя има нужда да се опре на вас!

32-ро място: “Чиста любов” - Ицо Тепавичавов

 

8. Да се наслаждаваме на времето си с татко на максимум!

29-во място: “Усмивка” - Пламена Атанасова

 

10. ..както и с мама!

23-то място: “Щастие” - Светозар Добричков

 

11. Помагайте на братята и сестрите си, защото кръвта вода не става. Те са първите хора, с които си играем и с които откриваме заедно света. Щастливци са тези, които са отрастнали в семейства с повече от едно дете.

 

12-то място: “Отмяна” - Ангушман Пол

 

12. Да се чувстваме като принц/ принцеса независимо какво се случва в живота ни и независимо как определени хора се опитват да ни накарат да се чувстваме.

10-то място: “Не ми е весело…” - Дорийн Самут

 

13. Да мислим “извън кутията”! (и да си почиваме, ако мисленето ни идва в повече).

3-то място: “Подаръкът на живота” - Фрои Ривера

 

14. Да се наслаждаваме на изкуството, защото единственото вечно нещо на тази земя е точно то. Да научим това, което творецът е искал да ни каже и да открием художника в себе си. Нека използваме най-ярките цветове в изкуството на живота!

2-ро място: “Бебе - художник” - Фрои Ривера

 

15. Бебета ни учат да живеем в мир с природата! Нека мечтите ни се реят нависоко, но да останем земни хора, винаги готови да вдигнем главата си. И да продължим да се усмихваме!

1-во място: “Джесика” - Азим Кхан Рууни

 

Колко други екзистенциални урока са ви дали бебетата? Коментирайте и споделете с нас!

 

ПП: Поздравления на всички! Не само на победителите, защото времето прекарано с бебета, е най-хубавото! Рано или късно, всички ще стигнем до това заключение!

Все още няма коментари. Коментирай!

Открийте още Конкурси
Абонирай се за нашия бюлетин
Области на интереси