Voubs is for sale. Contact us!
Фотография с Хора VIPA 2016
Награден фонд: 6K
1 во Място: €2000
Разгледай
1 ви
Португалия
новак
 • Удостоен
In the dark

Live in the dark and lonelyness when you reach the third age.

покажи коментарите

Информация и Правила

Информация за конкурса

Описание

VIPA 2016 е състезание, отворено за фотографи от цял свят. Конкурсът включва 6 дисциплини, като всяка от тях се провежда в 2 кръга. Фокусът в дисциплината "Фотография с Хора", трябва да е върху: мъже и жени; деца, портрети и други. Снимки на човек или малка група, в които лицето и изразът са преобладаващи. Също така са допустими фотографии, които са заснети в различна среда и акцента върху хората е запазен.

Покажете ни това, което виждате в хората

Вашият поглед ще представи фотографския Ви стил. Дали ги виждате от красивата, розова страна, или пък драматично черно-бели, дали виждате сексапилни извивки, или пък преплетени ръце на влюбена двойка, дали виждате дълбоките бръчки на лицето или виждате весели усмивки, дали виждате разплакани очи, или пък ви прави впечатление романтичния, зареян поглед. Покажете ни вашата перспектива.

Как да направите красиви детски снимки?

Красиви снимки на деца можете да направите, когато предразположите децата и те се чувстват добре, както и когато са в естествената си среда. Най-добре е да ги снимате от разстояние, за да не ги притеснявате с фотоапарата. Търсете да запазите техните усмивки, очи и ръце. Уловете забавни моменти от тяхната игра, изразяването на радост. Играйте с тях. Не е задължително децата да гледат в обектива, не ги карайте да позират. Те са прекрасни в естествените си пози. Снимайте ги, докато тичат, скачат, играят, дори докато спят. За да снимате и публикувате фотографии на деца трябва да знаете, че ви е необходимо разрешение от родителите.

Участвайте и спечелете с VOUBS

Най-добрите 5 медии, ще спечелят страхотните 6000 евро. На победителите с най-висока обща оценка, ще се изплатят следните чудесни парични награди в евро: 1-во място - 2000; 2-ро място - 1500; 3-то място - 1000; 4-то място - 800; 5-то място - 700. Всеки класиран от 6-то до 20-то място, ще получи насърчителна награда от 20 WINGS.

Какво е WINGS?

VOUBS работи със собствена виртуална валута WINGS, която се добавя към онлайн портфейла Ви и чрез нея заплащате входните такси за участие. 1 WINGS се равнява на 0,32 евро. Всеки регистриран потребител може да участва, като заплати входна такса за участие. За да участвате, трябва да притежавате в портфейла си поне 20 WINGS (на цена от 9,60 евро) за всяка снимка. Как можете да закупите от виртуалната валута? Това става чрез PayPal и ePay.

В първия кръг на VIPA 9-членно жури заедно с потребителите ще гласува за най-добрите медии. Във втори кръг гласуват само потребителите чрез WINGS валута за 50-те най-добри произведения, класирани от първи рунд. Журито подрежда най-добрите медии от 1-о до 50-о място, но вие имате възможност да повлияете на крайния резултат. Използвайте виртуалната валута, за да закупите допълнителни гласове и да промотирате участието си или това на вашите фаворити.

Защо да участвате във VOUBS?

Изразете себе си, покажете вашият поглед в снимки. Крайният срок за участие е 15.01.2017 година.

Покажи още Покажи по-малко

Опит

Не е указано

цел

Забавление

Категория:

Фотография , VIPA 2016

Целева общност

Времетраене

15 Days

Период за регистрация

1 Февруари 2017  -  15 Февруари 2017

Публичен вот

1 Февруари 2017  -  15 Февруари 2017

Жури гласуване

1 Февруари 2017  -  15 Февруари 2017

Обявяване на победители

16 Февруари 2017

Общи правила

file
Настоящите Основни правила (наричани по-долу ОСНОВНИТЕ ПРАВИЛА) за участие в конкурси на VOUBS уреждат правилата и условията за участие във всеки конкурс, организиран чрез VOUBS. В случай, че са записани допълнителни правила добавени от самия Организатор на конкурса, то тези правила са записани в графата "Допълнителни правила" и се зачитат с предимство пред "Основните правила".
прочетете общите правила

Допълнителни правила

file

VIPA е фотографски конкурс отворен за професионални фотографи и аматьори от цял свят. Максималния допустим размер, който може да спечели един и същ фотограф от 6-те конкурса + фотограф на годината може да бъде равна на 17 000 евро!

Kатегория

Хора и портрети: мъже, жени, деца, портрети, други.

Календар

Начална дата за регистрация: 1 юни 2016 г.

Краен срок за участие: 15 януари 2017 г.

Гласуване 1-ви рунд: от 9 юли 2016 г. до 31 януари 2017 г.

Гласуване 2-ри рунд: от 01 до 15 февруари 2017 г.

Обявяване на всички жури членове: 9 октомври 2016 г.

Обявяване на финално класиране: 16 февруари 2017 г.

Церемония по награждаване: Март 2017 г.

Откриване на изложбата: Март 2017 г.

Изплащане на паричните награди на победителите: 16.02.2017 г. до 10.03.2017 г.

Гласуване

VIPA 2016 ще се проведе в два кръга:

1-и кръг – гласуване на жури екип и потребители, които избират 50-те най-добри медии във всяка една категория.

2-и кръг – гласуване само от регистрирани членове на VOUBS чрез WINGS валута, които оценяват 50-те най-добри фотографии, класирани от първи кръг.

Препоръчителни критерии за оценка са Оригиналност (50%), Техника (30%), Творчество (10%), Описание и завършеност (10%).

Такси за участие

За да участвате в конкурса, трябва да притежавате в портфейла си минимум 20 WINGS (на цена от 9,60 евро) за всяка снимка. Сайтът работи със собствена виртуална валута WINGS, която се добавя към виртуалния ви портфейл и чрез която заплащате входните такси за участие в конкурса или закупувате друг вид услуги, предлагани в платформата.

Закупуването на виртуална валута се извършва основно чрез PayPal и ePay.

Закупуване на WINGS, може да бъде възможно в някои региони чрез:

- PayPal

- Кредитна карта

- Банков превод

- SMS

- Skrill

- Neteller

Подаване на снимки

Всички материали трябва да бъдат предоставени само онлайн. Една снимка не може да участва в повече от една категория. Снимките трябва да бъдат във формат JPG, .JPEG. Размерът всеки файл не трябва да надвишава 10 МВ. Медии изцяло създадени на компютър, фотомонтажи, снимки с подписи или водни знаци не са разрешени.

Заглавието на файла трябва да бъде на английски език, уникално, съответстващо на снимката и не трябва да съдържа невалидни знаци като /?:? * "<> | '#, цифри или автоматичен номер/заглавие от фотоапарат.

Авторски права

Всеки състезател притежава авторското право върху представените изображения. Участниците трябва да потвърдят едноличната собственост върху техните произведенията в случай, че те са победители. С участието си в конкурс с вашето име или псевдоним вие гарантирате, че това е ваше собствено произведение. Всички състезатели дават разрешение, на организаторите на състезанието да използват без заплащане безплатно лицензионно право за целите на рекламата и популяризирането на конкурса.

С участието си в конкурса, участниците се съгласяват, че техните изображения ще останат част от историята и окончателните конкурсни резултати и не могат да бъдат изтрити или премахнати.

Дисквалификация

- Всяка една медия, която не отговаря на правилата и условията на конкурса, може да бъде отхвърлена от Организатора;

- Участникът използва повече от един профил;

- Участникът качва медия, която не отговаря на категорията и темата на конкурса;

- Бъдат заподозрени регистрирани фалшиви профили за гласуване към медия;

- Участникът не използва истински имена и персонална информация;

- Участникът кандидатства с медия с авторски права на трети лица;

- Подадената медия е с лошо качество или описание;

- Участникът уронва престижа на организатора или друг потребител на VOUBS с клевети или невярна информация;

- Дисквалификацията не подлежи на обжалване, а заплатените WINGS не подлежат на връщане.

Обработка на медия

Може да се използва цифрова последваща обработка с цел оптимизиране на медията, но нямате право да добавяте или премахвате ключови елементи на медията. Яркост, контраст, баланс на цветовете могат да бъдат коригирани. Петна от прах, малки елементи и т.н. могат да бъдат ретуширани. Супервайзорът на конкурса има свободата да отхвърли всяка медия, която е била по тяхно мнение манипулирана или премахната целостта на оригиналното изображение.

При преминаване от 1-ви кръг към 2-ри кръг до участие ще бъдат допуснати само по 1 медия на участник (класиралата се най-висок общ резултат).

Жури екип

Медиите ще бъдат оценявани от жури екип по категории. Жури екипа ще оцени изображенията за визуално въздействие, композиция, оригиналност, техника, творчеството, способността да се предаде послание, чувство или емоция.

Всички медии, участващи в VIPA Contest сe оценяват онлайн от жури екипа, което позволява да бъдат видяни медиите независимо от коя част на света са. Най-добрите снимки от всяка категория се избират въз основа на получения среден рейтинг. Най-добрите медии с най-висок рейтинг ще бъдат класирани за финалния кръг. Броят на финалистите във всяка категория са пет.

Решенията взети от журито не подлежат на обжалване. Всеки, който се опита да урони престижа на жури член ще бъде дисквалифициран и блокиран достъпа до платформата.

Супервайзор

Конкурсът има назначен супервайзор-професионалист, който следи за спазването и изпълнението на правилата. Отговаря за дисквалификацията и за вземането на спорни решения.

Решенията взети от супервайзора не подлежат на обжалване. Всеки, който се опита да урони престижа на супервайзора ще бъде дисквалифициран и с блокиран достъп до платформата.

Администратор

Конкурса има назначен администратор/и, които допускат или отказват до участие всички снимки-кандидати. Администратора следи за съдържанието и описанието на медията, което трябва да отговаря на темата на конкурса и на нормалните етични норми.

Организатор: Фамозо Груп ООД

Управител: Васко Всилев

Е-мейл: info@voubs.com

Уеб сайт: http://voubs.com

Позволени типове медии

 • file

  Images
 • Txt

  Текстове
 • file

  Видео
 • file

  Аудио

Гласуване

Ограничения

restrictions
Държава: Не е указано

Пол: Всички

Макс участници: 11111

Не се допускат водни знаци или разпознавателни знаци.

Позволено участие с максимум: 5+

Вие трябва да сте единствен собственик на авторските права.

Партньори