Voubs is for sale. Contact us!
“Пастелна живопис” - предизвикателство за художници
Награден фонд: 100
1 во Място: €100
Разгледай
1 ви
България
новак
 • Удостоен
 • Харесван
Pain

Pain is a feeling that is difficult to portray. It is a composite epithet of feelings, mimics, and physical suffering.

покажи коментарите

Информация и Правила

Информация за конкурса

Описание

Конкурсът “Пастелна живопис” е предизвикателство за художници от цял свят, които желаят да представят своето изкуство и умения на платформата VOUBS. Тук ще намерите точните състезания за Вас, където може да участвате и спечелите страхотни парични награди. 

Очакваме вашите най-добри творби

Пастелите са били използвани от художници по време на Ренесанса и са придобили значителна популярност през 18-ти век, когато редица забележителни творци са ги използвали като основен материал за рисуване. 

Пастелите се разделят на 3 типа - сух, маслен и восъчен. При рисуване, цветовете се преливат и се получават красиви ефекти. Цветният им ефект е по-близък до естествените сухи пигменти от всеки друг процес. 

Повърхността на пастелната рисунка е крехка и лесно зацапваща, съхраняването на творбата изисква предпазни мерки, като например рамкиране под стъкло. Въпреки това, когато се прави с трайни пигменти и се полагат съответните грижи, пастелната живопис може да издържи без промяна в продължение на векове.

При пастелите цвета се нанася директно върху хартията, а не се смесва предварително като при други техники. Има 2 основни типа сухи пастели: твърди и меки. Идеални са за рисуване, тъй като могат да бъдат използвани за тон, фини линии и внимание към детайла.

При изграждането на живописна творба със сух или маслен пастел, са валидни правилата, които се използват при другите живописни техники. Творби с пастел, може да се видят в повечето галерии по света. 

Пастелната живопис има своето важно място и за много известни художници е любима техника за работа. Един от известните автори на рисунки с пастел е Едгар Дега. Голяма част от произведенията му са създадени със сух пастел.

Участвайте с най-добрите си произведения 

Организаторът Фамозо Груп ООД гарантира награден фонд от 100 евро. Всеки регистриран потребител може да участва, без входна такса. Гласуването и определянето на победителите ще бъде от жури в екип от 3 души. 75% е максималният резултат, който може да постигне всеки един участник. Важно условие, без което състезанието не може да стартира, е да има минимум 2 регистрирани участници. 

Участникът трябва да е автор и едноличен собственик на авторските права. Качеството на медиите е много важно (снимка, дизайн, видео и други). Те трябва да отговарят точно на заглавието на темата. Журито ще оценява и гласува за най-добрите, представящи идеята на конкурса. Детайлно описание, оригиналност на композицията и техника на рисуване, също ще бъдат важни при оценяването на медиите.

Спечелилият с най-висока обща оценка, ще получи 100 евро. Класиралите се от 2-ра до 10-та позиция ще получат 10 WINGS, като поощрителна награда по сметката си. VOUBS работи със собствена виртуална валута WINGS, която се добавя към онлайн портфейла Ви и чрез нея заплащате за участие в състезанията с входни такси.

Регистрацията започва на 01.04.2017 г. и приключва на 12.05.2017 г. Победителят в конкурса и крайното класиране ще бъдат обявени онлайн. Гласуването ще стартира на 08.04.2017 г. и ще приключи на 15.05.2017 г. Печелившите участници ще бъдат обявени онлайн. Резултатите и класирането, ще могат да се следят в последните 7 дни от конкурса.

Станете част от света на победителите

Платформата е място където, докато се забавлявате и развивате таланта си, печелите пари, продукти или виртуална валута WINGS. VOUBS дава нови възможности. При нас всеки регистриран потребител, може да създаде собствени проекти и да предлага награди във всички съществуващи дисциплини. Организатор и собственик на сайта и марката e Фамозо Груп ООД.

 

Покажи още Покажи по-малко

Опит

Не е указано

цел

Забавление

Категория:

Чертане , Рисуване

Целева общност

Времетраене

44 Days

Период за регистрация

1 Април 2017  -  12 Май 2017

Публичен вот

8 Април 2017  -  15 Май 2017

Жури гласуване

8 Април 2017  -  15 Май 2017

Обявяване на победители

15 Май 2017

Общи правила

file
Настоящите Основни правила (наричани по-долу ОСНОВНИТЕ ПРАВИЛА) за участие в конкурси на VOUBS уреждат правилата и условията за участие във всеки конкурс, организиран чрез VOUBS. В случай, че са записани допълнителни правила добавени от самия Организатор на конкурса, то тези правила са записани в графата "Допълнителни правила" и се зачитат с предимство пред "Основните правила".
прочетете общите правила

Допълнителни правила

file

                             

Позволени типове медии

 • file

  Images
 • Txt

  Текстове
 • file

  Видео
 • file

  Аудио

Гласуване

Ограничения

restrictions
Държава: Не е указано

Пол: Всички

Макс участници: 11111

Не се допускат водни знаци или разпознавателни знаци.

Позволено участие с максимум: 5+

Вие трябва да сте единствен собственик на авторските права.

Партньори