Voubs is for sale. Contact us!
'ПРОМЯНА' 2019 - Кратко видео под 1 минута
Награден фонд: $10K
1 во Място: $5000
Разгледай
/media/flashcomm?action=mediaview&context=normal&id=52810
1 ви
Испания
новак
 • Удостоен
MADE of WOOD

I would like to highlight with this video the importance of wood, not only in the past, where it played a key role but also today. Precisely nowadays, in a world in constant evolution full of new technology and polluting materials, wood is key to the sustainability of the planet. Wood is renewable and ecological. Taking care of our forests and using wood is possible. With a responsible use, and a sustainable forestry management, using wood is opting for the environment. That is why I believe that a change must be made around the value of wood, promoting and raising the culture of wood, and not labeling it as a material of the past. Using wood is moving towards a sustainable future.

покажи коментарите

Информация и Правила

Информация за конкурса

Описание

ПРОМЯНА

Живеем в един бързо променящ се свят, хората правят промени, за да подобрят живота си, да наследят и запазят своята култура, да подобрят жизнената си среда и природата.
Конкурсът търси видеота, които най-добре представят това, което е било променено във възприятието на хората за употребата на дървото и как промяната засяга днешния свят.

 

Категория Кратко видео - под 1 минута

Всяко участие трябва да завършва с рамка, която можете да изтеглите от:  https://www.voubs.com/download/wood_life.jpg

Това е конкурс с “елитен лиценз” във VOUBS. Всички награди са гарантирани и удържани от организатора от VOUBS!
 

НАГРАДИ:

 

 •     1во място - 5000$
 •     2ро място - 2500$
 •     3то място- 1500$
 •     Почетно споменаване - 500$
 •     Почетно споменаване - 500$
 •     Специална награда за най-висок публичен вот - 500$


 

Печелившите видео оператори ще получат парична награда.
Видеата на печелившите ще бъдат показани на събитието за "Световния ден на дървото" през 2019 година

 

ДЪРВОТО Е ДОБРО!

Световният ден на дървото (WWD) е културно събитие, което се чества ежегодишно от "Международното дружество за дървесна култура" (IWCS) на всеки 21 март от 2013 година, за да представи дървесината като екологичен и възобновяем биоматериал и да повиши осведомеността относно ключовата роля, която има дървото в един устойчив свят, чрез биоразнообразието и опазването на горите. Това уникално честване ни напомня за значението и истинската стойност на дървесината и нейната отговорна употреба.

"Международното дружество за дървесна култура" (IWCS) е неправителствена международна мрежа от ентусиасти, посветена на научните изследвания, образованието и популяризирането на дървесната култура.

Покажи още Покажи по-малко

Опит

Всички

цел

Повишаване на информираността

Категория:

Кино

Под-категория:

Късометражни филми

Целева общност

Режисьори
Създатели на видео съдържание
Влогъри

Времетраене

186 Days

Период за регистрация

1 Септември 2018  -  28 Февруари 2019

Публичен вот

1 Септември 2018  -  6 Март 2019

Жури гласуване

1 Септември 2018  -  6 Март 2019

Обявяване на победители

6 Март 2019

Общи правила

file
Настоящите Основни правила (наричани по-долу ОСНОВНИТЕ ПРАВИЛА) за участие в конкурси на VOUBS уреждат правилата и условията за участие във всеки конкурс, организиран чрез VOUBS. В случай, че са записани допълнителни правила добавени от самия Организатор на конкурса, то тези правила са записани в графата "Допълнителни правила" и се зачитат с предимство пред "Основните правила".
прочетете общите правила

Допълнителни правила

file

ТЕХНИЧЕСКИ ИЗИСКВАНИЯ:

 1. Позволени видео файлове: .mp4 и .mov.  

 2. Позволени видео кодеци: h.264, Отношение: 16:9 (2.35, 2.40 екранно каше е също позволено).  

 3. Максимална продължителност на видеото:

  1. * по-малко от 1 минута

 4. Кодек: H.264 Вид на файл: MP4. Битрейт: 60 mbps за предпочитане (не повече от 80 mbps) Скорост на кадрите: без ограничение

 5. Поне пълно HD (1920 x 1080), или 4K

 

ПРАВИЛА ЗА УЧАСТИЕ:

 1. Участниците трябва да са навършили 18 години или повече, може да участват индивидуално или от името на група.  (Всички членове на групата трябва да спазват ограниченията за възрастта)

 2. Заглавие и описание трябва да бъдат предоставени при подаване на видеата.  Описанието (за предпочитане 150 думи) трябва да бъде написано на английски език, пълно, точно и достатъчно да опише ситуациите във видеото и концепцията на участника, както и интерпретацията му на тема “ПРОМЯНА”.

 3. Видеото може да бъде всякакъв жанр, било то документален, анимация, фентъзи и т.н..

 4. Видеото не трябва да съдържа никакво неподходящо съдържание, език или кадри (без насилие, расистки коментари, порнография и т.н.) ,

 5. За видеота, които не са на английски език, е задължително да имат субтитри.

 6. На спечелилите ще им се изискат поне 3 снимки за онлайн промоционални цели. Снимките трябва да бъдат поне 1,600 пиксела по дължина, формат JEPG или JPG.

 7. Никъде във видеото не са позволени идентифициращи знаци, подписи или печати

 8. Видеото трябва задължително да съдържа “краен надпис”, предоставен от организатора.

 

ОЦЕНЯВАНЕ

 1. Участията ще бъдат оценявани по следните критерии:

  1. Улавяне на основния замисъл 25 %

  2. Обвързване с разказаната история 25 %

  3. Вникване 25 %

  4. Качество на продукцията 25 %

 

* Ще има победители за 1-во място, победители за 2-ро място и за двата видео конкурса и една обща награда “най-популярно видео”.

 

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ:

 1. Регистрирайки се в този конкурс, всички участници се съгласяват да позволят използването на тяхното име, националност и друга лична информация да бъде публикувана от “Международното дружество за дървесна култура" (IWCS).

 2. Завършвайки подаването на участие, всички участници се съгласят с правилата и условията на конкурса и не могат да оттеглят участието си без причинно.

 3. Всички участници трябва да бъдат автори/ създатели и притежатели на правата на видеото, което регистрират в конкурса.

 4. Всички участници трябва да спазват всички правила, за да бъдат избрани за награда.

 5. Всички участници се съгласяват да позволят на  “Международното дружество за дървесна култура" (IWCS) / “Фондация световен ден на дървото” (WWDF) да публикува и показва видеото им на сайтовете на IWCS и WWD и в съответните им социални медии, които допринасят за конкурса.

 6. Спечелилите участници се съгласяват да оторизират постоянно IWCS/ WWDF с авторски права за:  

  1. съхранение, използване и повторно използване на видеото изцяло или части от него;  

  2. дистрибуция на копия и причиняване на пренасяне на видеото с промоционални цели;

  3. показване и излъчване на реклами на видеото;  

  4. интреграция и включване на видеото в съществуващи или бъдещи проекти на събитията Световен ден на дървото с промоционални цели;

  5. преместване на други носители (хардуер, софтуер, компютри, мрежата, мултимедии и др.);  

 7. Участниците декларират, че подаденото видео е оригиналната им работа и не нарушава правата на трети лица напр. патенти, авторски права, търговски марки, търговски тайни, включително музикална композиция или права за представяне, видео или снимкови права.

 8. Всякаква музика или снимки трябва да бъдат публичен домейн, лицензиран от Общия креативен лиценз или да бъдат оригинална музика, създадена от участника.

 9. Всеки, който се появява във видеото, трябва да бъде запознат с настоящите правила и условия и да бъде съгласен видеото да бъде публикувано и показвано.  В случай, че непълнолетни се появяват във видеото, техните родители трябва да бъдат запознати с настоящите правила и условия и да бъдат съгласни техните деца да се появяват във видеото.

 10. IWCS/ WWDF си запазват правото да модифицират, които и да е от договорките, графиците, плановете и др. събития, които директно или индиректно са свързани с конкурса, по всяко време и по всяка причина, ако е преценено, че е необходимо.

 11. Участниците се отказват от всякакви оплаквания срещу IWCS/ WWDF, настанали поради, които и да е устни или писмени реклами или преиздавания на реклами на твърдения, направени във връзка с настоящия конкурс, с тяхното видео или с тях.

 12. Участниците се съгласяват да обезщетят и да опазят IWCS/ WWDF от оплаквания на трети лица за загуба, повреда, предразсъдъци, отговорност или разходи, причинени като резултат или по някакъв начин във връзка с тяхното видео или което и да е тяхно действие или бездействие или която и да е информация, предоставена от тях.

 13. Всеки награден, който не успее да потвърди наградата си в дадения период (7 дни) ще се счита за отказал се от награтата и следващото видео в класацията ще бъде наградено.

Позволени типове медии

 • file

  Images
 • Txt

  Текстове
 • file

  Видео
 • file

  Аудио

Гласуване

Ограничения

restrictions
Държава: Не е указано

Пол: Всички

Макс участници: 1000

Не се допускат водни знаци или разпознавателни знаци.

Позволено участие с максимум: 5+

Вие трябва да сте единствен собственик на авторските права.