Трудът през фотообектива
Награден фонд: Други
1 во Място: Специална
Безплатен вход

 • дни

 • часа

 • МИНУТИ
оставащи за регистрация
 • You Оценете
 • 9.4
  Рейтинг
 • 111
  Favorite
 • 1.2K
  Гласове
 • 96
  Участници
 • 194
  Участия

Информация и Правила

Информация за конкурса

Описание

По повод честването на 30 години от своето създаване Агенцията по заетостта обявява фотоконкурс на тема „Трудът през фотообектива”. Темата не е случайно избрана - 30 години единственият обществен посредник на пазара на труда в България подкрепя тези, които просто търсят работа или мечтаят за своята професионална реализация. 30 години Агенцията по заетостта  е неизменно и до работодателите, като им помага да открият търсените от тях кадри. 

 

Ето защо Агенцията по заетостта поставя труда във фокуса на този конкурс! Целта е да провокираме професионални фотографи, както и любители, да представят своя индивидуален или пък нестандартен (защо не!) поглед към света на работещите хора – многообразието от дейности и емоции, които заемат по-голямата част от нашия съзнателен живот.

 

Ще очакваме да станем свидетели на технически и творчески умения и да се насладим на качествени фотографии с добра композиция и креативност, които „улавят” моментите на работещия човек.

 

Фотоконкурсът ще започне на 3-ти март 2020 г., а кандидатурите трябва да бъдат подадени до 31 май 2020 г. – 23:59 часа. Оценяването на фотографиите от журито ще се осъществи между 8 април и 2 юни 2020 г. Победителите ще бъдат излъчени на 5 юни 2020 г.

 

Оценките на фотографиите, които участват в конкурса, ще бъдат формирани по следния начин: 95% жури и 5% публика. Публиката може да гласува от началото до края на конкурса.

 

Най-добрите 30 фотографии ще заслужат специалното си място на фотоизложба, организирана от Агенция по заетостта с любезното съдействие на Столична община. Изложбата ще бъде представена през м. октомври ( допълнително ще бъде уточнена крайната дата) 2020 г. на едно от най-емблематичните места в гр. София – Мостът на влюбените до НДК. Там ще бъдат наградени спечелилите първите 3 места, а творчеството на най-добрите 30 участници в конкурса ще стигне до възможно най-широка публика. След приключване на изложбата фотографиите ще бъдат изложени във всички бюра по труда в страната.

 

Желаем на всички участници късмет в сътворяването на „зашеметяващи” снимки и едно незабравимо пътуване в света на работещите хора!

 

Нека трудът бъде във Вашия фотообектив!

Покажи още Покажи по-малко

Опит

Всички

цел

Повишаване на информираността

Категория:

Фотография

Целева общност

Фотографи

Времетраене

94 Days

Период за регистрация

3 Март 2020  -  31 Май 2020

Публичен вот

3 Март 2020  -  31 Май 2020

Жури гласуване

8 Април 2020  -  2 Юни 2020

Обявяване на победители

5 Юни 2020

Общи правила

file
Настоящите Основни правила (наричани по-долу ОСНОВНИТЕ ПРАВИЛА) за участие в конкурси на VOUBS уреждат правилата и условията за участие във всеки конкурс, организиран чрез VOUBS. В случай, че са записани допълнителни правила добавени от самия Организатор на конкурса, то тези правила са записани в графата "Допълнителни правила" и се зачитат с предимство пред "Основните правила".
прочетете общите правила

Допълнителни правила

file
1. Тема на фотоконкурса:
1.1. „Трудът през фотообектива”
2. Изисквания към кандидатите:
2.1. Могат да вземат участие професионални фотографи и любители.
2.2. Няма ограничение във възрастта (лица под 18 години - задължително съгласие на техните родители или законни настойници).
2.3. До 3 снимки на участник.
2.4. Снимките на участниците не трябва да съдържат елементи, уронващи престижа на представените професии и заснетите лица.
3. Технически изисквания:
3.1. Снимките трябва да бъдат в дигитален формат JPEG, да имат заглавие и да бъдат придружени от кратък текст, описващ мястото, ситуацията и посланието на снимката ( до 40 думи напр.).
3.2. Големината на изображението трябва да бъде не по-малка от 3000 пиксела по дългата страна.
3.3. Резолюцията трябва да е не по-малка от 300 dpi. Файловете не трябва да са по-големи от 10 МВ.
3.4. Всеки автор трябва да може да предостави изходен файл за целите на изложбата ( снимка в оригинален размер ).
3.5. Допускат се следните допълнителни обработки на снимката – обработка на яркост и контраст, изостраня на изображението и прекадриране на снимката.
3.6. Не се допускат фотоколажи, както и снимки, които са грубо ретуширани дигитално или съдържат допълнително прибавени надписи и графики.
4. Други
4.1. Агенцията по заетостта като организатор ще използва снимките само и единствено за целите на конкурса , последващи изложби във връзка с него, както и с промоционална цел.
4.2. Участникът декларира, че е осигурил информираност и при необходимост съгласие (напр. ако закон изисква такова съгласие) на заснетите лица на конкурсните снимки.

Позволени типове медии

 • file

  Images
 • Txt

  Текстове
 • file

  Видео
 • file

  Аудио

Гласуване

Ограничения

restrictions
Държава: Не е указано

Пол: Всички

Макс участници: 100000

Не се допускат водни знаци или разпознавателни знаци.

Позволено участие с максимум: 3

Вие трябва да сте единствен собственик на авторските права.